Uit een onderzoek van de Bank for International Settlements (BIS) zijn een aantal interessante dingen gebleken over de bezitters van cryptocurrencies zoals ripple (XRP) en ethereum (ETH).
De Bank for International Settlements is een grote internationale financiële institutie dat onder leiding staat van een groot aantal centrale banken. Het is als het ware een bank voor centrale banken en is gevestigd in Zwitserland.
Diepgaand onderzoek
Op 1 juli bracht deze organisatie een rapport naar buiten waarin cryptocurrencies gedetailleerd on de loep genomen werden. Het rapport is geschreven door Dr. Raphael Auer en David Tercero-Lucas. Twee vooraanstaande onderzoekers en economen van het instituut.
Het rapport had drie doelen: De hypothese dat cryptocurrencies gewild zijn door een wantrouwen voor fiat valuta analyseren. De socio-economische status van retail investeerders ontdekken en zien hoe kennis investeringsbeslissingen beïnvloed. Als laatste werd gekeken hoe crypto investeringen veranderde naarmate de jaren vorderde.
Wellicht de meest interessante bevinding heeft te maken met het tweede punt
Hoogopgeleiden kiezen voor ripple en ether
In de analyse van de socio-economische status van crypto investeerders is beoordeeld dat mensen die hoog zijn opgeleid over het algemeen meer kennis over crypto hebben en ook eerder geneigd zijn om te investeren in crypto. Daarnaast is het verschil tussen mannen en vrouwen opmerkelijk. Mannen zijn namelijk veel eerder geneigd om te investeren in crypto dan vrouwen.
Tevens stelt het rapport dat bezitters van Ripple en Ethereum het hoogst zijn opgeleid. Bezitters van Litecoin (LTC) zijn juist het laagst opgeleid, zo stelt het rapport van de BIS.
https://twitter.com/RaphAuer/status/1410515666571075585
Uiteraard zeggen dergelijke statistieken niet veel over de waarde van een project en is het moeilijk vast te stellen hoe deze data van belang kan zijn voor de koers van een crypto. Echter, het geeft een interessante inkijk in de samenstelling van groepen investeerders van verschillende cryptocurrencies.
Vorige maand kwam uit een economisch jaarrapport van de BIS nog naar buiten dat zij crypto niet bepaald in een positief daglicht zagen. Volgens het instituut waren cryptocurrencies puur speculatief en zeker geen legitiem geld. Ook haalde het instituut de vele criminelen activiteiten die gebruik maakte van cryptocurrencies aan en uiteraard zou het energieverbruik van bitcoin (BTC) problematisch zijn.