Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?

XRP-XRP
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin op ontploffen? Analisten waarschuwen voor 'short squeeze'

Foto: Champ008/Shutterstock

De afgelopen dagen heeft XRP een indrukwekkende prijsstijging van meer dan 40 procent laten zien. Ook memecoins stegen de afgelopen dagen flink mee, waarbij sommige zelfs dubbele procenten in het groen lieten zien. Toch daalt vandaag XRP en memecoins flink, wat zijn de redenen?

Trump’s crypto-project onder vuur: experts bezorgd over transparantie
Trump's crypto-project onder vuur: experts bezorgd over transparantie

SEC stelt vergadering uit

Gisteren konden we nog in het Ripple nieuws lezen dat ripple (XRP) in de afgelopen zeven dagen gigantisch is gestegen. Waar de waarde op 10 juli nog op $0,43 per XRP lag, heeft het gisteren een prijs van $0,63 behaald. Desondanks heeft XRP vandaag weer flink wat ingeleverd en dat zou kunnen om de volgende reden:

De Securities and Exchange Commission (SEC) had namelijk een besloten vergadering gepland op 18 juli. De aankondiging meldt dat de vergadering gericht was op kritieke kwesties, waaronder ‘de afhandeling van juridische claims’. Veel mensen op X reageerden dat er gesprekken gevoerd gingen worden  over de rechtszaak tussen XRP en de SEC en dat er mogelijk een schikking zou worden bereikt.

Tot vanochtend, toen de SEC via zijn officiële website liet weten dat de vergadering niet doorging. Gebruikers op X reageerden teleurgesteld op het nieuws en dit zou dan ook een mogelijke reden zijn dat sommige investeerders hun XRP weer van de hand doen.

Bron: SEC

Daarbij heeft XRP ook een belangrijk prijsniveau op $0,60 verloren. De laatste keer dat XRP boven de $0,60 stond, was in april van dit jaar. De komende dagen beloofd dus spannend te worden voor de munt of het zijn winsten vast kan houden. 

Advertisement

Bitcoin heeft moeite, memecoins dalen mee

Naast het feit van het uitstellen van de besloten vergadering, bevindt bitcoin zich een cruciale zone. Rond de $66.000-$67.000 ligt een belangrijke weerstandszone voor bitcoin, die de weg vrij zou maken voor een verdere opmars richting de $70.000.

Bitcoin staat ten opzichte van 24 uur geleden in de min, doordat de bears meer controle hebben gekregen. Wanneer Bitcoin daalt, heeft dit vaak ook een neerwaartse invloed op andere cryptocurrencies. Dat is goed te zien bij memecoins, zoals shiba inu en mog coin, die hierdoor behoorlijke dalingen laten zien. 

Memecoins zijn in het algemeen volatieler dan gevestigde cryptocurrencies zoals bitcoin. Wanneer bitcoin daalt, kan dit leiden tot wantrouwen in de gehele cryptomarkt. Memecoins hebben meestal minder liquiditeit en een kleinere marktkapitalisatie. Hierdoor kunnen ze meer gevoelig zijn voor paniekverkopen en prijsdalingen. Dit kan resulteren in grote dalingen in procenten, wat vandaag ook te zien is.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie