Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

X-accounts van crypto-influencers en beroemdheden massaal gehackt

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Un hacker blanquea $3,4 millones con Tornado Cash

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

De hacks van X-accounts van verschillende bekende beroemdheden en cryptofiguren zijn het afgelopen weekend ten prooit gevallen aan hackers. Dit heeft vervolgens geleid tot de promotie van verschillende cryptoprojecten. Het is opvallend dat deze hacks zich in korte tijd hebben opgevolgd.

Crypto Ontbijt: Hebzucht keert terug, Bitcoin raakt $65k, AI-tokens stijgen hard
Crypto Ontbijt: Hebzucht keert terug, Bitcoin raakt $65k, AI-tokens stijgen hard

Promotie van neppe crypto-projecten

In het afgelopen weekend werden de X-accounts van diverse influencers en beroemdheden gehackt. Een van de meest opvallende slachtoffers was Gigantic-Cassocked-Rebirth (GCR), die binnen de cryptocommunity als een veelgeprezen en legendarische investeerder wordt gezien. Het gehackte account van GCR’s plaatste onlangs berichten over de coins ORDI en LUNA2. De berichten van GCR hadden als gevolg dat beide coins in korte tijd prijsstijgingen lieten zien.

Volgens cryptoanalist Miles Deutscher is het opvallend dat de hacker geen coins heeft uitgekozen met een kleine marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van ORDI is 856 miljoen dollar. Deutscher benadrukt dat deze munten minder potentieel hebben om significant te stijgen dan munten met een lagere marktkapitalisatie.

“Bro had elke geloofwaardige microcap uit kunnen kiezen voor een snelle 10-20x, maar koos ervoor om ORDI en LUNA2 te promoten voor een kleine 10 procent stijging”, aldus Deutscher.

Advertisement

Rich The Kid en Caitlyn Jenner

Het X-account van de Amerikaanse rapper Rich The Kid deelde een link naar de nieuwe token “RICH”. Hoewel het vooralsnog onduidelijk is of zijn account gehackt is, is de post inmiddels wel verwijderd. De token werd gelanceerd via het platform pump.fun, waarop veelal memecoins op het Solana netwerk worden gelanceerd.

Rond dezelfde tijd promootte het X-account van Caitlyn Jenner de nieuwe memecoin “JENNER”. De munt bereikte binnen enkele uren een marktkapitalisatie van 27,1 miljoen dollar. In eerste instantie werd er getwijfeld over de authenticiteit van Jenner’s bericht, waarbij er op internet door sommigen werd gesuggereerd dat het zou kunnen gaan over een deepfake. Inmiddels hebben Jenner en haar manager, Sophia Hutchins, via video-updates bevestigd dat de berichten legitiem waren.

Ook op Jenner’s Instagram-account werd de coin gepromoot, en Hutchins hield een space-sessie via X om de laatste twijfels weg te nemen. In een eerder stadium zou content creator Kazumi ook het slachtoffer van een hack geweest zijn, waarbij de coin “ZUMI” werd gepromoot. Opvallend is dat de wallet die Jenner heeft gedeeld dezelfde was als die van Kazumi.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie