Timo Bult Timo Bult
3 min. leestijd

Wormhole stijgt keihard na goed nieuws, zet positieve trend door

De Solana crypto steeg al hard, maar kreeg een nieuwe boost

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wormhole stijgt keihard na goed nieuws, zet positieve trend door

Foto: Roman Larchikov/Shutterstock

De op Solana (SOL) gebaseerde cryptocurrency wormhole (W) heeft vandaag een indrukwekkende sprong gemaakt van 17 procent, waardoor de waarde momenteel op $0,36 staat. Deze plotselinge stijging komt na een periode van tegenvallende prestaties. Goed crypto nieuws lijkt de coin nu echter een mooie boost te geven.

Wormhole (W) profiteert van opleving cryptomarkt

Ondanks de recente opleving kent wormhole een volatiele prijsgeschiedenis. Vergeleken met een jaar geleden staat de koers nog steeds ruim 70 procent in de min. Toch lijkt er licht aan het einde van de tunnel: de afgelopen maand heeft de crypto een indrukwekkende stijging van 77 procent laten zien.

De wormhole koers van de afgelopen maand. Bron: CoinMarketCap.
De wormhole koers van de afgelopen maand. Bron: CoinMarketCap.

Deze positieve trend lijkt hand in hand te gaan met een bredere opleving in de cryptomarkt. Wormhole profiteert van het positiever wordende sentiment, met als oorzaak de renteverlagingen. Daardoor kleurde de algehele cryptomarkt groen. Onlangs liep dat vertrouwen echter een deuk op nadat de spanningen in het Midden-Oosten hoog zijn opgelopen, met onder andere een grote raketaanval van Iran op Israël tot gevolg.

Wormhole lijkt zich daar weinig van aan te trekken. De meest opvallende beweging vond afgelopen nacht plaats, toen de koers in een snelle beweging van $0,31 naar $0,38 schoot, voordat deze zich stabiliseerde op het huidige niveau van $0,36.

Was dit crypto nieuws de oorzaak?

De plotselinge prijsstijging van Wormhole lijkt direct verband te houden met een belangrijke aankondiging uit Zuid-Korea. Crypto-journalist Wu Blockchain deelde op het sociale mediaplatform X het volgende nieuws:

“Zuid-Korea’s grootste exchange Upbit heeft aangekondigd dat het op 2 oktober om 18:00 uur UTC+8 Wormhole (W)’s KRW-, BTC- en USDT-handelsparen zal lanceren. Wormhole is het cross-chain bridge protocol van het Solana-ecosysteem.”

Deze listing op Upbit, een van de meest invloedrijke cryptobeurzen in Azië, is goed nieuws. Het biedt niet alleen toegang tot de coin voor een grote hoeveelheid van Zuid-Koreaanse investeerders, maar vergroot ook de liquiditeit en zichtbaarheid van de token op de wereldwijde markt.

30 wormhole tokens gratis bij Bitvavo

Om wormhole te bemachtigen hoeven Nederlanders natuurlijk niet helemaal naar Zuid-Korea. De coin is namelijk gewoon beschikbaar op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Ontvang 30 wormhole gratis wanneer je via deze link een nieuw account aanmaakt. Nieuwe gebruikers ontvangen namelijk in samenwerking met Crypto Insiders een welkomstbonus van 10 euro. Op Bitvavo verhandel je daarnaast meer dan 300 andere cryptocurrencies die je ook met deze 10 euro kan bemachtigen.

Klik en claim 10 euro gratis

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie