Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Worldcoin’s problemen stapelen op – weer een land opent aanval

Colombia zet het mes in crypto-project Worldcoin

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin viola las leyes de privacidad de Hong Kong y debe cerrar

Foto: Robert Way/Shutterstock

Worldcoin (WLD) wordt weer flink onder vuur genomen, ditmaal in Colombia. De Colombiaanse Superintendence of Industry and Commerce (SIC), de belangrijkste toezichthouder van het land, heeft Worldcoin en het bedrijf erachter, Tools for Humanity, beschuldigd van vermeende schendingen van het regime voor de bescherming van persoonsgegevens.

‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
'Apple CEO' belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling

Beschuldigingen in de richting van Worldcoin

De SIC heeft een melding gemaakt tegen Worldcoin. Deze melding bestaat uit een eerste aanklacht die zonder formele beschuldiging wordt gestart:

“Attentie: De SIC heeft een aanklacht opgesteld tegen WORLDCOIN FOUNDATION en TOOLS FOR HUMANITY CORPORATION wegens vermeende schendingen van het regime voor de bescherming van persoonsgegevens.”

In de brief laat de SIC weten:

“Het doel van de procedure is om vast te stellen of de onderzochte bedrijven het Colombiaanse regime voor de bescherming van persoonsgegevens hebben geschonden bij het verzamelen van gevoelige persoonsgegevens in verband met de implementatie van het beleid voor de verwerking van persoonsgegevens en privacyverklaringen.”

Volgens de gegevens op haar website verzamelt Worldcoin momenteel de gegevens van individuen met haar Orb-apparaat op 25 locaties in Colombia, waaronder de hoofdstad en zes andere steden. Als Worldcoin schuldig wordt bevonden, kan de SIC economische sancties opleggen in combinatie met tijdelijke opschorting of onmiddellijke en definitieve opschorting.

Advertentie

Commentaar op werkzaamheden Worldcoin

Het project van Worldcoin wordt vanuit alle kanten nauw in de gaten gehouden. Daarnaast zijn de werkzaamheden van het bedrijf al in meerdere landen opgeschort. Zo heeft Spanje in juni besloten de activiteiten van Worldcoin op te schorten.

Dit heeft vooral te maken met de grote controverse rondom Worldcoin. Het project wordt gezien als een inbraak op de privacy van individuen. Verschillende instanties zijn onderzoeken begonnen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, naar de werkzaamheden van Worldcoin. Tot nu toe lijkt het erop dat Worldcoin in verschillende delen van de wereld verboden wordt.

In Latijns Amerika, in landen zoals Chili, Argentinië en nu ook Colombia, heeft Worldcoin te maken gekregen met rechtszaken en sancties. Het is nu nog maar de vraag hoe ze van deze rechtszaak af gaan komen. Als Colombia besluit de werkzaamheden van Worldcoin op te schorten, zal dit geen goed teken zijn voor het bedrijf.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie