Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Worldcoin stijgt explosief na positief nieuws – dit betekent het voor jou

De munt steeg met maar liefst 17 procent in korte tijd

Worldcoin-WLD
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin stijgt explosief na positief nieuws - dit betekent het voor jou

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De afgelopen 24 uur is het wat rustig geweest op de cryptomarkt. Bitcoin noteerde een lichte daling, maar er waren ook uitzonderingen. Een van die uitzonderingen was worldcoin (WLD), die in de afgelopen 24 uur steeg met maar liefst 17 procent. 

Wat bleek? Er was positief nieuws naar buiten gebracht dat tot een grote prijsbeweging leidde. In dit artikel bespreken we welke factoren hebben bijgedragen aan de prijsstijging van de WLD-token.

Cryptomunt worldcoin (WLD) stijgt hard in korte tijd

Een ambitieus project dat digitale identiteit, kunstmatige intelligentie (AI) en basisinkomen combineert in één ecosysteem, dan hebben we het over Worldcoin. Het doel is om iedereen een identiteit te geven op de blockchain met biometrie, om zo bots tegen te gaan. Een nieuwe vorm van verificatie.

De afgelopen tijd is de token van het project WLD weer flink gestegen. Voor het eerst sinds augustus werd de belangrijke grens van $2 herwonnen. Afgelopen week is de prijs met maar liefst 31 procent gestegen en dat is ook goed te zien in de grafiek hieronder.

Bron: Tradingview

Uitbreiding in de wereld

Een van de factoren die heeft bijgedragen aan de prijs is de groeiende acceptatie van het World ID protocol. Dit protocol is ontworpen om de online identiteit van een mens te verifiëren zonder dat daar de privacy mee geschaad wordt. Daarbij kondigde het project op X positief nieuws aan:

Het World ID protocol is nu ook gelanceerd in Guatemala, Maleisië en Polen. Het laat zien dat het project nog steeds bezig is met uitbreidingen naar andere landen. Bovendien biedt het gebruikers van het World ID protocol aan om op een unieke manier hun identiteit te bevestigen. Het is vergelijkbaar met een digitaal paspoort dat je toegang geeft tot verschillende platforms zonder je identiteit te onthullen.

Innovaties en ontwikkelingen

Naast de aankondiging en lancering van het World ID protocol heeft het ook andere functies aangekondigd. Denk daarbij aan een gezichtsauthenticatie. Deze functie gebruikt opgeslagen gegevens om de identiteit van gebruikers te verifiëren. Het zou goed gebruikt kunnen worden voor de lange wachtrijen bij Schiphol, waarbij er nog steeds door mensen de identiteit van de persoon vastgesteld moet worden.

Een andere factor die heeft bijgedragen aan de stijging van WLD, is de herstructurering van OpenAI. Worldcoin is namelijk nauw verbonden met OpenAI en daarbij heeft OpenAI aangekondigd dat het haar bedrijfsmodel aan gaat passen. OpenAI gaat naar een hybride model dat winst nastreeft, maar ook de oorspronkelijke missie behoudt. Dit wordt binnen gezien als een positieve ontwikkeling voor Worldcoin.

10 euro gratis crypto voor Nederlanders

In samenwerking met BLOX ontvangen alle Crypto Insiders lezers tijdelijk 10 euro aan gratis crypto naar keuze. Deze kun je uitgeven aan 1.2 miljoen PEPE, 700.000 SHIB, of welke cryptomunt je maar wilt. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een BLOX account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk het ruime aanbod aan crypto gems te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Pak 10 euro gratis

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Terra-oprichter boekt grote overwinning, ontwijkt Amerikaanse cel
€40 miljard crypto-drama ten einde: Terraform Labs sluit deuren
Bitvavo en Binance voegen splinternieuwe poezen-crypto toe; nieuwe SHIBA?
Bitvavo en Binance voegen splinternieuwe poezen-crypto toe; nieuwe SHIBA?
Advertentie