Ivo Melchers Ivo Melchers
19/06/2024 16:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2024 11:50

Wereldprimeur: Nederlands carbon crypto bedrijf breekt miljardenmarkt open

icon-altcoins
Altcoin nieuws
wereldprimeur nederlands carbon crypto bedrijf breekt miljardenmarkt open

Foto: Shutterstock/everst

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker en de roep om actie klinkt luider dan ooit tevoren. De opwarming van de aarde vormt een groeiende bedreiging voor onze planeet, waardoor de roep om innovatieve oplossingen om deze crisis aan te pakken luider wordt dan ooit tevoren.

Het Nederlandse Carbify neemt het voortouw in de innovatieve strijd tegen klimaatverandering en zet crypto en blockchaintechnologie in om de CO2-uitstoot te verminderen en belangrijke ecosystemen te beschermen.

NFTrees: Crypto tokens gekoppeld aan bomen

Carbify plant bomen in het Amazoneregenwoud die CO2 uit de lucht absorberen en tegelijkertijd een bron van inkomsten bieden. Hun unieke NFTrees zijn non-fungible tokens gekoppeld aan echte bomen. Voor een eenmalige kosten van $15, investeer je in een boom die 175 kg CO2 per jaar compenseert voor 20 jaar. Bovendien biedt Carbify een staking programma waarmee investeerders 80-100% extra CO2-beloningen kunnen ontvangen in stabiele munteenheden. Houders van NFTrees worden beloond met aCO2-tokens, die kunnen worden verkocht of ‘verbrand’ voor een officieel CO2-compensatiecertificaat, gecertificeerd door de UNFCCC.

De vrijwillige koolstofmarkt groeit exponentieel, met voorspellingen van Morgan Stanley dat deze zal stijgen van $2 miljard in 2020 naar $250 miljard in 2050. Een NFTree gekocht in 2024 zal CO2 compenseren tot 2044, wat een serieuze langetermijninvesteringsmogelijkheid biedt.

Blockchain-technologie in de strijd tegen klimaatverandering

Carbify biedt een alternatief voor koolstofkredieten en opent daarmee een miljardenmarkt. Door blockchaintechnologie te gebruiken, creëert Carbify een transparant en efficiënt systeem voor CO2-compensatie. Het ecosysteem wordt ondersteund door CBY-tokens, die voor verschillende transacties en beloningen binnen Carbify en het spel ‘Eco Empires: Battle for the Earth’ worden gebruikt. Deze combinatie van innovatieve technologie en sociale betrokkenheid maakt Carbify tot een pionier op het gebied van duurzame CO2-compensatie en economische ontwikkeling, en biedt een schaalbaar model dat wereldwijd kan worden toegepast om klimaatverandering effectief aan te pakken.

Nederlandse erkenning en samenwerking

Carbify is een officieel erkende Nederlandse entiteit, volledig in overeenstemming met de Nederlandse regelgeving voor crypto-entiteiten. Dit geeft Nederlandse lezers extra vertrouwen in de betrouwbaarheid en integriteit van Carbify. Bovendien is Carbify lid van de 2Tokens Carbon Token Werkgroep, wat hen een directe plek aan tafel geeft met prominente partners zoals ABN Amro, Rabobank, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en vele anderen. De 2Tokens-groep staat in direct contact met de Europese Unie over koolstofreguleringen, waarbij Carbify en CarbonDebits actief worden meegenomen in deze gesprekken.

Al met al biedt Carbify een breed scala aan mogelijkheden voor een divers publiek van individuen, bedrijven, investeerders en milieuorganisaties die allemaal willen bijdragen aan het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Door de brug naar crypto te slaan, maakt Carbify het tevens mogelijk te profiteren van de groeiende markt voor duurzame investeringen. Ontdek zelf de vele mogelijkheden die Carbify te bieden heeft en start vandaag nog jouw reis naar een duurzamere toekomst.

Ga naar Carbify

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie