Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Weer een grote crypto hack: Populaire ‘bruggenbouwer’ in de problemen

Weer een grote crypto hack: Grote 'bruggenbouwer' in de problemen

Foto: Dmitry Morgan/Shutterstock

Vorig jaar was het feest voor criminelen in crypto-land, hackers wisten toen namelijk een recordbedrag bij elkaar te stelen. Helaas lijkt 2023 ook een goed jaar voor hackers te worden. Mogelijk is Multichain het volgende slachtoffer van een miljoenenhack.

Elke week €10 aan BNB kopen sinds 2023: het verrassende resultaat
Elke week €10 aan BNB kopen sinds 2023: het verrassende resultaat

Is Multichain gehackt voor tientallen miljoenen?

Op Twitter waarschuwt blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield Multichain over vreemde verplaatsingen van miljoenen coins op de blockchain. Multichain is een zogenaamd cross-chain routerprotocol of ook wel een bridge, waarmee verschillende blockchains met elkaar verbonden kunnen worden. Zo kun je crypto van de ene blockchain naar de andere verplaatsen. Multichain heeft dus verschillende wallets met daarop grote hoeveelheden cryptocurrencies.

Gisteren werd ongeveer 58 miljoen dollar aan USDC verplaatst op Multichain’s bridge voor de Fantom-blockchain, alsook 1020 wrapped bitcoin (WBTC, 30,9 miljoen dollar), 7.200 wrapped ether (WETH, 13,7 miljoen dollar) en 4 miljoen DAI-stablecoins.

Verder zouden ook de tokens Chainlink (LINK), Curve DAO (CRV), YFI en de tokens van UniDex (UNIDX) betrokken zijn – van laatstgenoemde zou zelfs een vierde van alle uitstaande tokens op merkwaardige wijze zijn verstuurd. Ook de Multichain-wallets van Moonriver zijn mogelijk getroffen, met bijna 6 miljoen dollar aan vreemde stablecoin-transacties.

Advertisement

Multichain onderzoekt de oorzaak

Multichain zegt zich inmiddels bewust te zijn van de situatie en doet onderzoek naar wat er aan de hand is. Of het inderdaad een hack is is nog niet duidelijk. Voor nu heeft Multichain zijn platform in ieder geval voor onbepaalde tijd volledig stilgelegd.

PeckShield vroeg zich af of het te maken heeft met het protocol LayerZero, dat gisteren begon met de ondersteuning van USDC, USDT, WETH en WBTC op de Fantom-blockchain. The Block heeft dit nagevraagd aan LayerZero-CEO Bryan Pellegrino, die verklaarde aan de crypto-krant dat dit absoluut niet het geval is.

In mei was Multichain ook al een bron van zorgen. De Chinese politie zou namelijk meer dan een miljard dollar aan crypto in beslag hebben genomen nadat het Multichain’s kantoor binnenviel.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie