Ivo Melchers Ivo Melchers
4 min. leestijd

Wat als je in 2023 solana had gekocht: bijzondere resultaten

Een Solana crypto-DCA strategie zorgt voor resultaten

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat

Foto: 56Markus357/Shutterstock

Iedereen die in 2023 geld heeft gestoken in solana (SOL) geniet nu van lekkere winsten. De solana koers is sindsdien heel wat keren over de kop gegaan, waardoor het zich heeft gepositioneerd als een van de best presterende cryptomunten op de markt.

Het bepalen van het ideale moment om crypto zoals solana te kopen is echter een enorme uitdaging. Daarom kiezen veel investeerders ervoor om hun aankopen te spreiden met de bekende dollar-cost averaging (DCA) strategie. Maar wat had deze strategie opgeleverd als je sinds het begin van 2023 elke week tien euro in solana had geïnvesteerd?

Veelgebruikte crypto-investeringsstrategie

Het is een veelvoorkomende fout die nieuwelingen in de cryptowereld maken om te proberen de markt te timen met hun aankopen. Zelfs voor ervaren crypto-investeerders is dit echter bijzonder moeilijk, omdat de cryptomarkt extreem volatiel en onvoorspelbaar kan zijn.

Er komt dan ook veel risico’s om de hoek kijken bij een dergelijke strategie. Zo loop je natuurlijk simpelweg het risico dat je op een verkeerd moment instapt. Hierdoor zou je direct flink in het rood kunnen komen te staan. Bovendien loop je de kans mis om tegen goedkopere koersen bij te kopen.

Bovendien worden investeringskeuzes vaak beïnvloed door emoties zoals angst (denk aan FOMO) en hebzucht, wat tot slechte beslissingen kan leiden.

Tot slot lopen investeerders die proberen de markt te timen het risico om belangrijke rally’s te missen. Solana heeft bijvoorbeeld, net als veel andere cryptomunten, de neiging om in korte periodes extreme stijgingen neer te zetten. Door aan de zijlijn te staan in afwachting van een grote dip kan wat dat betreft grote winsten mislopen.

In plaats van te proberen de markt te timen, wordt vaak aanbevolen om een strategie zoals Dollar-Cost Averaging (DCA) te gebruiken. Bij DCA investeer je regelmatig een vast bedrag, ongeacht de prijs. Dit vermindert de impact van volatiliteit en kan helpen om het risico van verkeerde timing te minimaliseren. Door consequent te investeren, krijg je een gemiddelde aankoopprijs over een langere periode. Het is minder stressvol dan proberen de marktbewegingen te voorspellen, en heeft zich over tijd bewezen als een uiterst succesvolle aanpak.

10 euro per week in SOL investeren

Stel dat je de populaire DCA-strategie sinds de start van 2023 had toegepast op solana. Als je iedere week een tientje aan de kant had geschoven en in solana had gestopt, dan had je nu een totaal van 840 euro geïnvesteerd. Deze 840 zou nu echter maar liefst 3.6125,84 waard zijn, wat neerkomt op een indrukwekkend rendement van 330,46%. En dat terwijl je je niet hoeft bezig te houden met de volatiele prijsbewegingen van SOL.

Het verloop van de solana-strategie – Bron: CryptoDCA

Automatisch SOL kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je SOL aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren. De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Klik op de knop hieronder om je aan te melden bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis crypto naar keuze.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Advertentie