Rico Engelbarts
22/02/2019 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2019 10:45

Was JPM Coin de reden van de recente opleving op de cryptocurrency-markt?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
was_JMP_coin_de_reden_van_de_recente_opleving_op_de_cryptocurrency_markt

De afgelopen paar dagen hebben we aanzienlijke stijging gezien op de cryptocurrency-markt. Zowel bitcoin (BTC) als de meeste altcoins stegen flink, een opleving die uit het niets leek te komen. Maar volgens een artikel van Bloomberg is het een reactie op de aankondiging van JPM Coin.
JPM Coin is de cryptocurrency van de grootste bank van de Verenigde Staten, JP Morgan Chase. De cryptocurrency is gelinkt aan de dollar en wordt daardoor ook wel een stablecoin genoemd, wat betekent dat de waarde stabiel is. Met de crypto kunnen zakelijk klanten van de bank banktransacties vrijwel direct afhandelen. JP Morgan overweegt het gebruik van de crypto uit te breiden als de ervaringen de komende periode goed zijn. De bank kondigde de crypto vorige week aan en volgens Bloomberg reageert de markt er nu pas op.
Terwijl bitcoin op 17 februari nog zo’n $3.600 waard was, is dat op moment van schrijven zo’n $3.952. In het artikel van Bloomberg wordt geschreven:

Bitcoin nadert voor het eerst sinds het begin van het jaar de $4.000, omdat de grootste cryptocurrency een vertraagde boost kreeg door de aankondiging vorige week dat JPMorgan een prototype van een cryptocurrency heeft ontwikkeld. De bank is van plan deze te gebruiken om betalingen tussen zakelijke klanten te versnellen.

Toen het Bloomberg Crypto het artikel op haar Twitterpagina deelde, kreeg het te maken met flink wat crypto-fans die het niet eens waren met die stellingen. Sommigen noemde het artikel zelfs “fake news”. Maar uit verschillende bronnen blijkt dat de aankondiging van JPM Coin hoogstwaarschijnlijk wel invloed heeft gehad op de recente opleving.


Zo vertelde een bron binnen een hedgefund tegen de Abacus Journal dat iedereen in de Verenigde Staten JP Morgan wel kent, en dat het daarom niet zo gek is dat er nieuwe interesse in crypto ontstaat wanneer de bank een eigen crypto aankondigt:

Elke volwassene met een bankrekening en een baan weet wie JP Morgan is. Dus de aankondiging van een native cryptocurrency bracht nieuwe interesse in de markt, interesse die gedurende 2018 behoorlijk was afgenomen. Mijn vrouw vroeg me er zelfs over de dag nadat het was aangekondigd. De enorme bounce in volumes in bitcoin en bijvoorbeeld bitcoin-futures aan de CME zijn indicatief voor de golf die de aankondiging veroorzaakte.

JP Morgan hoopt met de lancering van een eigen cryptocurrency andere grote institutionele banken een stap voor te blijven in de ‘blockchain-wapenwedloop’. Grote traditionele instituties zoals Goldman Sachs en nu dus ook JP Morgan onderzoeken blockchain. Blockchain zal naar verwachting de financiële wereld volledig op zijn kop zetten, maar wanneer dit zal gebeuren is nog onduidelijk. Volgens de gouverneur van de Federal Reserve zal het een trage race gaan worden die wel 10 tot 15 jaar kan gaan duren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie