Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Waarom we mogelijk geen altcoin seizoen krijgen

Bitcoin-analist waarschuwt voor nieuwe trend door memecoins

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom we mogelijk geen altcoin seizoen krijgen

Foto: AlpakaVideo/Shutterstock

Hoewel bitcoin (BTC) al enkele maanden pas op de plaats heeft gezet, heeft het al een indrukwekkende prijsstijging dit jaar doorgemaakt. Dit geldt echter niet voor veel altcoins, die vooralsnog flink achter lopen in verhouding tot bitcoin.

Terwijl investeerders al geruime tijd wachten op een inhaalslag in een befaamd ‘altseason’, waarschuwt Glassnode-analist James Check dat dit mogelijk niet zal verlopen zoals verwacht. Hij noemt de immense vraag naar memecooins als de belangrijkste oorzaak hiervan.

Crypto Ontbijt: koersen & sentiment herstellen, maar miljarden aan boetes & fraude
Crypto Ontbijt: koersen & sentiment herstellen, maar miljarden aan boetes & fraude

Memecoins krijgen de voorkeur onder crypto-investeerders

Check, hoofdanalist bij het on-chain analyseplatform Glassnode, deelde gisteren in zijn eigen Rough Consensus podcast zijn inzichten over waarom altcoins in deze cyclus anders zullen bewegen dan in voorgaande periodes.

Hij stelt dat investeerders ditmaal direct naar waardeloze memecoins springen om zo snel mogelijk winst te maken, terwijl kapitaal in het verleden geleidelijk naar steeds speculatievere activa vloeide, met memecoins als laatste in de rij.

“In 2021 zagen we een allesomvattende zeepbel, waarbij kapitaal in een prachtige waterval stroomde van Bitcoin, Ethereum, L1’s, en DeFi, helemaal tot aan aap-JPEG’s,” legt Check uit.

Hij merkt op dat veel crypto-insiders nu hebben geleerd dat de snelste manier om het meeste geld te verdienen is door “de meest domme munt te kopen.”

Memecoins hebben dit jaar namelijk verschillende keren de leiding genomen in de cryptomarkt met verleidelijke winsten van duizenden procenten in korte tijd. Tokens als pepe (PEPE), dogwifhat (WIF), brett (BRETT), popcat (POPCAT), book of meme (BOME) en ga zo maar door hebben stuk voor stuk de markt weten te verbazen.

Het is een zorgwekkende ontwikkeling volgens Check omdat de utility tokens – denk aan bijvoorbeeld projecten zoals cardano (ADA) en chainlink (LINK), worden overgeslagen.

Advertisement

‘Altseason’ binnenkort van start?

Terwijl Check zich afvraagt of de ‘iets minder risicovolle’ altcoins nog hun tijd zullen krijgen om te schitteren, zijn veel andere analisten juist bullish omdat de markt gelijkenissen zou vertonen met eerdere cycli.

Zo beargumenteerde de bekende cryptotrader Luke Martin afgelopen dinsdag dat altcoins zich momenteel op het ‘’verkoop je huis om meer te kopen’’ niveau bevinden.

In het verleden werd altseason pas ingeluid nadat de Amerikaanse centrale bank begon met het verlagen van de rente. Aangezien de bank volgende maand voor het eerst de rente omlaag zal brengen – zoals recentelijk aan bod kwam in het crypto nieuws – zijn veel analisten hoopvol dat het niet lang meer zal duren voordat altcoins de leiding kunnen nemen in de cryptomarkt.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie