Roy van Krieken Roy van Krieken
12/05/2024 19:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2024 17:21

Waarom stijgt TON zo hard? 3 mogelijke redenen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Goed nieuws voor Toncoin (TON), Telegram heeft grootse plannen

Foto: Primakov/Shutterstock

De waarde van de cryptocurrency Toncoin (TON), gekoppeld aan Telegram, is deze maand met ongeveer 50% gestegen. Dat is een indrukwekkende prestatie, maar wat zit er achter deze forse stijging? 3 zaken hebben mogelijk bijgedragen aan het recente succes.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Sterke prestatie van Toncoin

Toncoin heeft de bredere cryptomarkt overtroffen, waarvan de waardering met slechts 15% is gestegen in dezelfde periode. Deze prestatie geeft aan dat hoewel de bewegingen van Toncoin enigszins zijn afgestemd op die van andere toonaangevende cryptocurrencies, het over sterke aanjagers beschikt die hebben geleid tot aanzienlijke groei. Laten we hier dieper op ingaan.

De stijging van de prijs van Toncoin komt voorafgaand aan de lancering van Notcoin, een play-to-earn game, op 16 mei. Notcoin is een sociaal spele dat werkt binnen de Telegram-app. Om te spelen, engageren deelnemers zich met de Notcoin-bot en worden ze aangemoedigd om vrienden uit te nodigen om mee te doen.

Het belangrijkste in het spel is herhaaldelijk tikken op een gouden munt die op het scherm wordt weergegeven, waardoor spelers een virtuele valuta genaamd Notcoin kunnen verdienen. Tot nu toe hebben meer dan 34,5 miljoen spelers deelgenomen aan het “minen” van deze Notcoin-tokens.

Het Notcoin-team heeft een airdrop bevestigd van een nieuwe native crypto, NOT, onder de 34,5 miljoen houders van Notcoin-tokens. Vanaf 16 mei zal deze crypto beginnen met functioneren bovenop de TON Blockchain.

Bovendien zal NOT gelist worden op grote exchanges, waaronder Binance en Bybit, op 16 mei. De anticipatie voor deze lancering heeft eraan bijgedragen dat handelaren ook naar TON kijken.

Advertentie

Onthulling van grote investering

Op 2 mei kondigde grote vermogensbeheerder Pantera Capital aan dat het een niet nader genoemd bedrag had geïnvesteerd in TON, waarbij de integratie van het PoS-ecosysteem met Telegram in april de belangrijkste reden was voor deze investering..

De samenwerking tussen het Open Network en Telegram positioneert het eerste om een van de grootste cryptonetwerken te worden vanwege de enorme bereikbaarheid van Telegram, met 900 miljoen maandelijkse gebruikers en 36,7 miljoen maandelijkse downloads, betoogt Pantera Capital.

Sinds deze aankondiging is de waarde van Toncoin met ongeveer 46% gestegen, wat de optimistische reactie van de markt op deze ontwikkelingen weerspiegelt. Wellicht dat dit de belangrijkste drijfweer was achter de recente rally van TON

Technische stuit TON koers

De recente winsten van Toncoin zijn daarnaast mogelijk gedreven door een opleving die begon nadat het een belangrijke zone van steun op de grafiek had bereikt, gemarkeerd door een stijgende trendlijn, de 50-daagse EMA en het 0,618 Fibonacci retracement niveau, aldus de analisten van Crypto Insiders.

Al deze 3 zaken hebben er voor gezorgd dat TON een buitengewoon goede maand beleeft. Wellicht dat deze trend zich nog voortzet tijdens de rest van mei, maar uiteraard blijft dat koffiedik kijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Grote gevolgen voor Bitcoin: Mt. Gox slachtoffers worden terugbetaald
Grote gevolgen voor Bitcoin: Mt. Gox slachtoffers worden terugbetaald
Advertentie