Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Waarom stijgt de cryptomunt dogecoin zo hard vandaag?

De prijs van cryptomunt dogecoin (DOGE) is als met 6% gestegen

Dogecoin-DOGE
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom stijgt de cryptomunt dogecoin zo hard vandaag?

Foto: MacroEcon/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) doet het vandaag erg goed. De hondenmunt is de hardste stijger van de 30 grootste cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. En zelf in de top 100-cryptomunten springt dogecoin in het oog.

Maar wat zijn de redenen achter de opvallende prijsstijging?

Controverse rond Trumps crypto: Miljoenen voor familie, geen risico’s
Controverse rond Trumps crypto: Miljoenen voor familie, geen risico's

DOGE profiteert opnieuw van Elon Musk

Dogecoin was 24 uur geleden nog op te pikken voor $0,1377, maar op het moment van schrijven betaal je $0,1466 per munt. Dit weerspiegelt een totale prijsstijging van 6,5%.

De belangrijkste verklaring voor deze stijging lijkt gevonden te kunnen worden in, hoe kan het ook anders, Elon Musk. Een man die gisteren een woordje hield tijdens een grote campagnebijeenkomst van Donald Trump in New York City.

Trump-aanhanger Musk sprak over de zogenoemde Department of Government Efficiency (D.O.G.E) commissie. Begin september kondigde Trump aan deze commissie op te gaan richten als hij verkozen wordt tot de nieuwe president, onder leiding van Musk. Het doel van de commissie is het vinden van manieren om belastinggeld te besparen.

Musk werd gisteren zelfs als de mede-oprichter van de D.O.G.E-commissie genoemd. En in zijn toespraak zei hij onder andere dat de commissie tot wel $2 biljoen kan besparen. Hij wil dit doen door een onderzoek uit laten te voeren naar de financiën evenals de prestaties van de federale overheid en op basis daarvan grote hervormingen door te voeren.

Aangezien de initialen van het initiatief overeenkomen met de ticker van dogecoin – ‘DOGE’ – heeft de toespraak de koers van dogecoin een grote boost gegeven. En het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder deze maand kon je ook al in het altcoin nieuws lezen dat de koers een sprong van 10% maakte nadat de techmiljardair vertelde dat hij de D.O.G.E-commissie zou gaan leiden.

Advertentie

Golden cross & bitcoin stijging

Maar afgelopen zaterdag schoot de dogecoin prijs ook al hard de lucht in. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een dieptepunt neergezet van $0,1295, wat ruim 13% lager is dan de huidige prijs.

Dit lijkt het gevolg te zijn van een ‘golden cross’ die op vrijdag werd neergezet op de dagelijkse grafiek. Het 50-daags voortschrijdende gemiddelde kruiste die dag namelijk boven het 200-daags voortschrijdende gemiddelde. Dit voor doorgaans gezien als een trendommekeer van bearish naar bullish.

Natuurlijk speelt de stijgende bitcoin (BTC) koers ook een belangrijke rol in de opleving van dogecoin. Bitcoin is sinds het dieptepunt van vrijdagnacht al met ruim 4% gestegen en is nu aangekomen bij de cruciale weerstand van $69.000.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: 'oppassen'
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: ‘oppassen’
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Crypto belasting in Nederland: €1 miljoen in bitcoin, dit houd je over
Crypto Rewind: Fiscus en EU grijpen in op cryptomarkt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Nederlandse app revolutioneert crypto-beleggen met slimme algoritmes
Nederlandse app revolutioneert crypto-beleggen met slimme algoritmes
Solana is een crypto voor rommel en oplichting, zegt ex-geheim agent
Solana zet aanval in op Ethereum met recordomzet in één dag
Advertentie