Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Waarom Solana volgens complotdenkers is opgericht door de CIA

De CIA zou achter het populaire cryptonetwerk Solana (SOL) zitten, denken complotdenkers.

Solana-SOL
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom Solana volgens complotdenkers is opgericht door de CIA

Foto: Lane V. Erickson/Shutterstock

Er zijn vele complottheorieën in de wereld. In een tijd waarin we heel veel informatie van verschillende kanten ontvangen, kan het zomaar zo zijn dat het lastig is om ‘echte’ informatie te onderscheiden van ‘neppe’ informatie. Ook in de wereld van cryptocurrencies zijn er verschillende complottheorieën te vinden. Een daarvan is een theorie dat de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) achter Solana (SOL) zou zitten.

Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer

“Amerikaanse inlichtingendienst zit achter Solana”

De bedenker en oprichter van Solana is Anatoly Yakavenko. Hij is een Oekraïense immigrant, die in zijn kinderjaren in de Verenigde Staten is gaan wonen. En precies dat wordt gezien als een eerste belangrijke aanknopingspunt voor de complottheorie. Zo zou een immigrant wellicht eenvoudig te beïnvloeden zijn door een groots overheidsorgaan.

Een ander opvallend detail zou zijn dat Yakavenko zelf mogelijk zelfs Joods zou zijn. Aangezien vele complotdenkers in andere complottheorieën ook denken dat vooral Joodse mensen verschillende posities met controle bekleden, zou het idee dat de CIA voor hem heeft gekozen al meer als een logische keuze klinken.

Afsluitend benoemt de theorie ook dat Solana haar eerste tokens verkocht aan rijke groepen mensen met belangrijke connecties en grote bedrijven. Een bijzondere keuze gezien de werkwijze van andere coins hiervan afwijkt.. Deze manier zou voor de CIA mogelijk een handige manier geweest kunnen zijn om samenwerkingen en bondgenoten te vinden in de rijkere lagen van de bevolking.

Advertisement

CIA voert meerdere crypto projecten uit

Ongeacht of de theorie op waarheid zou berusten, is het wel een voldongen feit dat de CIA zich bezighoudt met verschillende crypto projecten. Zo hebben bezitten zij het Zwitserse crypto bedrijf “Crypto AG”. Verzamelen ze informatie via verschillende communicatie netwerken, zoals “Tor” en hebben ze zelf een aantal projecten lopen waarvan de focus ligt op cryptocurrencies.

Volgens de complotdenkers zou een belangrijke aanwijzing ook zijn dat de Securities and Exchange Commission (SEC) recentelijk besloot om de civiele aanklachten tegen ongeregistreerde SOL verkopen te laten vallen. Dit zou volgens critici een samenwerking kunnen zijn geweest tussen de twee overheidsorganen.

Alle aanwijzingen samen zijn volgens de complotdenkers voldoende bewijs. Ook benoemen ze nog dat het opvallend is hoe snel Solana groeit en dat het zelfs de hele Sam Bankman-Fried situatie overleefde tijdens de val van voormalig crypto exchange FTX, terwijl Sam een trouwe supporter was van de munt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Advertentie