Foto: Sergei Elagin/Shutterstock
The Open Network (TON) heeft een optie gelanceerd om berichten, vaak bijgevoegd bij een transactie, te versleutelen voor het publiek. Gisteren liet de TON Foundation, het bedrijf achter de TON blockchain, zien hoe een bericht dat bij een transactie is bijgevoegd wordt versleuteld door de verzender en ontcijfert door de ontvanger.
Telegram verlaat TON Network
The Open Network (TON) blockchain, voorheen bekend als de Telegram Open Network, is een gedecentraliseerd blockchain platform dat momenteel wordt beheerd door de TON Foundation. Het heeft als doel een snelle, veilige en schaalbare infrastructuur te bieden voor het uitvoeren van slimme contracten en het verwerken van transacties.
Het werd opgericht door het bedrijf Telegram, maar werd opgegeven nadat er problemen ontstonden met de Securities and Exchange Commission (SEC) over hun munt: de toncoin (TON). Kort daarna is de code overgenomen door de TON Foundation, die het netwerk herlanceerde. Het bedrijf doopte TON om naar The Open Network en blijft het netwerk ontwikkelen. Momenteel staat toncoin (TON) 17e in de ranglijst voor grootste market cap.
Alternatief voor traditionele berichtendiensten
Gisteren bracht de TON Foundation het nieuws naar buiten dat de bijgevoegde berichten bij een transactie, vaak gebruikt om aan te geven waar de transactie voor dient, zullen worden versleuteld. Het systeem werkt met hetzelfde systeem als dat van WhatsApp, waarbij berichten bij verzenden worden versleuteld en bij ontvangst ontcijferd. Voorheen waren de bijschriften publiekelijk en kon men bij het bekijken van een transactie ook het bijschrift lezen.
TON Foundation Introduces Encrypted Transaction Messages👇💎https://t.co/HXKtk0gxKC pic.twitter.com/0z1z4E5ku1
— TON 💎 (@ton_blockchain) July 3, 2023
Volgens één van de kernontwikkelaars, Anatoly Makosov, kan het systeem van grote waarde zijn als alternatief voor traditionele berichtendiensten. Vanwege het gedecentraliseerde systeem en de versleutelde berichten is de kans op potentiële pottenkijkers miniem. Men moet er wel rekening mee houden dat de berichten worden bijgevoegd bij een transactie en dus transactiekosten hebben. Echter kan men de bedragen zo minimaal maken dat men hier weinig van werkt.