Foto: Tony Stock/Shutterstock
Het grote betalingsbedrijf Visa is inmiddels een bekende naam binnen de crypto-sector. In augustus kocht het bedrijf bijvoorbeeld een non-fungible token (NFT). Nu gaat Visa NFT-artiesten op weg helpen met een nieuw programma om hen bewuster te maken van de mogelijkheden van NFT’s, crypto en blockchain in het algemeen.
Dat Visa zo geïnteresseerd is en veel potentie ziet in NFT’s is voor ons natuurlijk niet zo gek. Een NFT is eigenlijk een crypto-token die op de blockchain staat. Door een unieke code aan zo’n token te linken, is de token ook echt uniek. Doordat de NFT op de blockchain staat kan iedereen zien wie welke NFT bezit. Aan zo’n NFT kunnen allerlei dingen gelinkt worden zoals plaatjes, tweets en video’s.
Visa vicepresident Cuy Sheffield noemt het zelfs “een digitale renaissance in de wereld van kunst en content creatie.” Hij schreef op Twitter:
“We geloven dat we aan het begin staan van een digitale renaissance in de wereld van kunst en content creatie – een bloeiend ecosysteem van kunstenaars, muzikanten, schrijvers, fotografen en curatoren die gemeenschappen opbouwen op het snijvlak van cultuur en commercie.”
Het bedrijf heeft daarom een programma opgezet om kunstenaars, creators en kleine bedrijven te helpen met NFT’s. Samen met crypto-kunstenaar Micah Johnson zal Visa deze partijen helpen met het beter leren begrijpen van wat NFT’s zijn, wat je ermee kan. De focus ligt echter niet alleen op NFT’s. Ze zullen deelnemers namelijk ook uitleggen hoe zij cryptobetalingen kunnen ontvangen voor hun werken.
De NFT-markt is inmiddels flink heet geworden. Voordat Visa zijn CryptoPunk NFT kocht, werden deze NFT’s verkocht voor ongeveer $170.000. De laagste prijs klimt nu steeds dichterbij de $400.000.
Ripple (XRP) lanceerde eind vorige maand ook al een dergelijk programma. Het bedrijf heeft een fonds opgezet van $250 miljoen om creators te stimuleren NFT’s te lanceren op de XRP Ledger. De Zwitserse postdienst, Swiss Post, gaat NFT’s inzetten in combinatie met postzegels. Hierbij gaat Polygon (MATIC) helpen.