Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Trump’s crypto-project onder vuur: experts bezorgd over transparantie

70% van World Liberty Financial tokens gaat naar insiders

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
PEPE en DOGE ingehaald door nieuwe groep cryptocurrencies

Foto: Maxim Elramsisy/Shutterstock

Het nieuwste crypto-initiatief, World Liberty Financial (WLF) dat wordt gepromoot door de familie Trump, krijgt veel aandacht. Niet vanwege de revolutie die het belooft in de gedecentraliseerde financiële wereld (DeFi), maar vanwege de enorme winsten die insiders lijken binnen te halen.

Hoge crypto-winsten voor insiders

Presidentskandidaat Donald Trump haalt met enige regelmaat cryptonieuws en meestal in positieve zin. Hij wordt gezien als een positieve invloed voor cryptocurrencies en bullish voor bitcoin (BTC). Daarnaast krijgt hij veel steun vanuit de cryptogemeenschap. Echter, dit keer klinkt er kritiek richting de oud-president.

Maar liefst 70 procent van de tokens van WLF (ticker: WLFI) zijn gereserveerd voor oprichters van het project en het team, is te lezen in een uitgelekt whitepaper van WLF dat CoinDesk in handen kreeg. In vergelijking met andere blockchainprojecten is dit een hoog percentage: bij ethereum (ETH) werd 16,6 procent van de tokens gereserveerd voor vroege bijdragers.

Doet World Liberty Financial wat het zegt?

World Liberty Financial profileert zich als een platform dat de macht van de financiën terug in handen van het volk legt en claimt een oplossing te bieden voor het corrupte traditionele financiële systeem. Dit staat in wrang contrast met de grote winsten die de oprichters zullen opstrijken aan dit project. Van de resterende 30% tokens die via een openbare verkoop worden verdeeld, gaat een deel van de opbrengsten naar de insiders van het project.

WLF belooft grootse dingen – een herstructurering van de financiële wereld, massale adoptie van DeFi en stablecoins, en een crypto-vriendelijke Verenigde Staten. Maar met 70 procent van de tokens in handen van insiders en tokens die niet overgedragen kunnen worden, lijkt het een project dat de naam Trump gebruikt om geld te verdienen.

Kritiek vanuit de cryptogemeenschap

Vanuit de crypto-industrie klinkt er kritiek. Nic Carter, een prominente stem in de cryptowereld en een Trump-supporter, sprak zich uit op X. Hij noemde het project een potentiële ramp voor Trump’s politieke carrière. Hij uit zijn zorgen dat het platform een groot doelwit voor hackers is.  Als het platform wordt gehackt zou het een blamage voor Trump zijn.

Hoewel de Trump familie nauw betrokken is bij het project, stelt het WLF-witboek expliciet dat het project geen onderdeel is van een politiek project. “World Liberty Financial is geen eigendom van, wordt niet beheerd, bestuurd of verkocht door Donald J. Trump,” stelt het whitepaper. Of deze samenwerking de campagne van Trump of het WLFI project zal schaden, moet de tijd uitwijzen.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Gratis luisteren

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Advertentie