Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

Tientallen miljoenen geliquideerd na dogecoin koersstijging

Dogecoin steelt de show en breekt records in slapende crypto markt

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Gisteren steeg dogecoin (DOGE) meer dan 30 procent nadat het social mediaplatform Twitter zijn logo aanpaste naar het Dogecoin logo. Hefboom handelaren worden hard geraakt door de volatiliteit, blijkt uit data van Coinglass. Shorts en longs werden de afgelopen 24 uur beide getroffen. Er vonden aan beide kanten liquidaties plaats voor respectievelijk zestien en twaalf miljoen dollar.

4 redenen waarom de bitcoin koers kan dalen tot $60.000
4 redenen waarom de bitcoin koers kan dalen tot $60.000

Dogecoin handelaren worden geraakt

Vooral handelaren op de exchange OKX zijn het slachtoffer van de volatiliteit. Handelaren op de exchange verloren gezamenlijk ruim veertien miljoen dollar in geliquideerde posities. De forse prijsstijging heeft ook een stijging in open interest als gevolg. Bijna 700 miljoen dollar aan DOGE futurescontracten werden op exchanges geopend. 

Zit Elon Musk hierachter?

Hoogstwaarschijnlijk zit Elon Musk, de CEO van Twitter, achter de verandering van het logo. In het verleden flirtte Musk al vaker met Dogecoin. Hij noemde DOGE onder andere zijn favoriete crypto munt.

Of de verandering van het logo permanent is, is niet duidelijk. Voor sommige Twitter gebruikers is het DOGE logo alweer verdwenen. Anderen krijgen het logo nog wel te zien op het moment van schrijven.

Als Musk achter deze kosmische gebeurtenis zit dan speelt hij met vuur. Er loopt namelijk een forse rechtszaak van 258 miljard dollar tegen Musk in verband met zijn ‘promotie’ van Dogecoin. In juni werd Musk aangeklaagd door een groep gedupeerde investeerders. Volgens de aanklacht zou hij bewust de prijs van dogecoin met 36 duizend procent hebben laten stijgen om het vervolgens te laten crashen.

Deze week werd bekend dat de advocaten van Musk een afwijzing van de zaak willen. Volgens de advocaten zijn de tweets van Musk “onschadelijke en flauw”, en te vaag om te classificeren als frauduleus. Op basis van het Dogecoin logo op Twitter lijkt het erop dat Musk zelf de rechtszaak alles behalve serieus neemt. Of het blijft bij het nieuwe Dogecoin logo is de vraag.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie