Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Tether’s opmars zet door: USDT breekt records op TON blockchain

Stablecoin-gebruik verdubbelt, Tether profiteert het meest

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether cambia de rumbo: se aleja de las stablecoins

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

De stablecoin van Tether, de USDT, blijft haar rivalen domineren, waaronder de USDC van Circle. Zo heeft de USDT de $1 miljard aan het circulerende aanbod op The Open Network (TON) overschreven, wat de dominantie van de USDT op het gebied van stablecoins onderstreept.

‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
'Apple CEO' belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling

Meer dan $1 miljard op TON

Uit gegevens van Token Terminal blijkt dat de stablecoin van Tether meer dan $1 miljard circulerende USDT tokens heeft op de TON blockchain. Deze mijlpaal onderstreept de dominantie van de USDT onder de stablecoins in combinatie met de stijgende populariteit van de TON blockchain, ondanks de tegenslagen voor Telegram.

De USDT is de stablecoin die voor de meeste Telegram Mini Apps de voorkeur krijgt. Telegram Mini Apps zijn applicaties die op het berichtenplatform van Telegram werken en zich vestigen op de TON blockchain.

Advertentie

Tether domineert de stablecoin markt

Volgens gegevens van CoinGecko heeft de USDT van de bijna $173 miljard stablecoins net iets meer dan $119 miljard in handen. De USDC van Circle komt hierna met een marktkapitalisatie van bijna $36 miljard, wat nog steeds een aanzienlijke marktkapitalisatie is, maar niet op kan tegen de marktkapitalisatie van Tether.

Stablecoins worden steeds meer geaccepteerd als betaalmiddel. Zo blijkt uit een rapport van Castle Island Ventures en Brevan Howard Digital dat het aantal actieve wallets dat stablecoins gebruikt sinds 2022 ruimschoots is verdubbeld tot meer dan 20 miljoen. In de eerste helft van 2024 waren stablecoins verantwoordelijk voor ongeveer $2,5 biljoen aan transacties.

Tether zit natuurlijk ook niet stil. Ze doen verschillende dingen om hun dominantie verder te vergroten. Zo benoemden we in eerder cryptonieuws hoe Tether de USDT ook op het Aptos netwerk lanceerde, wat een belangrijke vooruitgang was voor zowel het Aptos netwerk als voor de USDT.

Ook Circle probeert er veel aan te doen om haar stablecoin verder naar boven te krijgen, maar het lukt maar niet om de marktkapitalisatie van Tether te overwinnen. Beide bedrijven gebruiken dezelfde strategie voor winstgevendheid, namelijk het wisselen van dollars voor USDT om vervolgens de dollars te beleggen in activa met een laag risico, waar ze vervolgens winst uit halen.

Dit is erg winstgevend, aangezien Tether hiermee meer winst heeft weten te maken dan BlackRock, de vermogensbeheerder, in 2023. Tether behaalde een winst van $6,2 miljard, terwijl BlackRock uitkwam op $5,5 miljard.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
Bitcoin houdt stand boven $63.000: experts delen laatste inzichten
Bitcoin houdt stand boven $63.000: experts delen laatste inzichten
Advertentie