Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
terra-luna-lunc-do-kwon

Foto: Shutterstock/Hasbi Sahin

Terraform Labs, het bedrijf achter het beruchte Terra (LUNA) fiasco, heeft vorige maand een deal gesloten met de Amerikaanse SEC om $4,5 miljard te betalen en al hun activiteiten te beëindigen. Om aan deze verplichtingen te voldoen, gaat Terraform Labs vier van hun dochterondernemingen verkopen. Dit nieuws werd aangekondigd via PR Newswire.

Nieuwe memecoin-koning: SunPump domineert markt op Tron-blockchain
Nieuwe memecoin-koning: SunPump domineert markt op Tron-blockchain

Schikking met de SEC

Terraform Labs moet bijna $3,6 miljard terugbetalen aan gedupeerden, een civiele boete van $420 miljoen betalen en daarnaast $467 miljoen aan vertragingsrente. Do Kwon, de Zuid-Koreaanse oprichter van het bedrijf, moet persoonlijk nog eens $110 miljoen aan onrechtmatige winst terugbetalen, samen met $14,3 miljoen aan vertragingsrente en een civiele boete van $80 miljoen.

Om aan deze enorme financiële verplichtingen te voldoen, is Terraform Labs op zoek naar kopers voor hun bedrijven Pulsar Finance, Station, Enterprise, en Warp. Met de verkoop van de vier bedrijven moet een groot deel van de verschuldigde som opgehoest worden. Geïnteresseerde partijen worden aangemoedigd om contact op te nemen met de investeringsbank van Terraform Labs.

Advertentie

Het Terra verhaal bezig aan laatste hoofdstuk

Terraform Labs maakte grote naam in de crypto wereld met de ontwikkeling van de cryptocurrency LUNA en de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST). Wat begon als een veelbelovende innovatie, eindigde echter in een catastrofe van gigantische proporties. In mei 2022 verloor UST zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar. Dit leidde tot een kettingreactie en de ineenstorting van LUNA. Dit was een reusachtige klap voor de gehele crypto sector waarbij tientallen miljarden dollars in rook opgingen.

Begin dit jaar vroeg Terraform Labs een officieel faillissement aan in Delaware. Dit was een paar maanden na de overname van het eerder genoemde Pulsar Finance. Ondanks de aanvraag van het faillissement bleven de activiteit bij Warp-protocol en Station lopen.

Met de recente schikking en de aangekondigde plannen om de vier bedrijven te verkopen, komt het einde van het oeverloze Terra verhaal in zicht. De juridische strijd met de SEC is beëindigd, maar veel gedupeerden wachten nog steeds op compensatie en rechtvaardigheid. Juridische processen kennende zou deze laatste fase van het proces nog erg lang kunnen gaan duren.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man vond €10.000 bitcoin op straat, maar liet vondst liggen
Man vond €10.000 bitcoin op straat, maar liet vondst liggen
Bitcoin stijgt 3% tot $61.000, markt nerveus voor nieuwe inflatiedata
Bitcoin naar de maan: VanEck voorspelt koers van $52 miljoen
Bitvavo voegt crypto gem toe die al 65.000% steeg
Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg
Bitcoin schiet omhoog na Fed-notulen, maar zorgen arbeidsmarkt blijven
Renteverlaging aanstaande, dit betekent het voor bitcoin
Bitcoin beurzen zien recorduitstroom, maar plotselinge omkeer crasht markt
Bitcoin beurzen zien recorduitstroom, maar plotselinge omkeer crasht markt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitvavo voegt crypto gem toe die al 65.000% steeg
Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg
Vandaag gelanceerde crypto token verwacht de top 20 te halen
Crypto-gigant Fetch.ai investeert miljoenen in AI-blockchains
PEPE en DOGE ingehaald door nieuwe groep cryptocurrencies
PEPE en DOGE ingehaald door nieuwe groep cryptocurrencies
Advertentie