Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto

Van $1.000 naar $750.000, deze man overkwam het

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin

Foto: Benjamat Thammawong/Shutterstock

De cryptomarkt draagt het imago dat je in korte tijd grote winsten kunt behalen, en dit is niet zonder reden. Succesverhalen van investeerders die met een bescheiden inleg binnen een oogwenk een fortuin verdienen, komen vaak voor in het volatiele wereldje. Zo is er nu een opvallend verhaal verschenen over een handelaar die zijn memecoin-investering in twee dagen zag groeien van $1.000 naar $750.000, wat neerkomt op een ongelooflijk rendement van 566.500%.

Nieuwe memecoin ongekend populair na arrestatie Telegram-CEO
Nieuwe memecoin ongekend populair na arrestatie Telegram-CEO

Sun Wukong memecoin ontploft dankzij Justin Sun

Blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence bracht vorige week het bijzondere verhaal aan het licht op socialmediaplatform X. Het bedrijf feliciteerde de anonieme handelaar ‘TDm2’ met een destijdse winst van 400x – van $1.000 naar $400.000 – dankzij de nieuwe op Tron (TRX) gebaseerde memecoin sunwukong (SUNWUKONG).

Arkham Intelligence laat zien dat de handelaar in kwestie op 19 augustus een totaal van 43,8 miljoen SUNWUKONG-TOKENS kocht voor een bedrag van $997.

Deze kersverse memecoin is gecreëerd met Tron’s gloednieuwe memecoin generator SunPump, waar je vorige week over kon lezen in het altcoin nieuws. De token is gebaseerd op het iconische Chinese personage Sun Wukong, ook wel bekend als de Apenkoning.

Op 20 augustus begon de SUNWUKONG-memecoin aan zijn bizarre prijsrally. Deze werd aanvankelijk gekatalyseerd door de enorm succesvolle lancering van een videospel genaamd ‘Black Myth: Wukong’ dat draait om de legendarische Sun Wukong. Op de eerste dag telde gameplatform Steam meer dan 2,2 miljoen gelijktijdige gebruikers waarmee het een van de populairste lanceringen van single-player games ooit is.

Diezelfde dag veranderde Justin Sun, de oprichter van Tron, zijn profielfoto op X naar een afbeelding van Sun Wukong. Als gevolg ontplofte de waarde van de cryptotoken nog veel harder.

In slechts twaalf uur steeg de marktkapitalisatie van SUNWUKONG van $3.000 naar $17 miljoen, wat een ongekende stijging van 566.500% weerspiegelt. Als gevolg zag TDm2 zijn $1.000 investering uitgroeien tot maar liefst $750.000.

Advertisement

De keerzijde van het crypto-succesverhaal

Op het eerste gezicht lijkt het verhaal van de handelaar een succes in volle glorie. Toch heeft hij nog geen van zijn tientallen miljoenen SUNWUKONG-tokens verkocht. Ondertussen is de waarde van deze memecoin al met 58% gedaald sinds de piek, waardoor zijn investering nu zo’n $329.000 waard is. Dit blijft natuurlijk een bizarre winst, maar het kan mentaal lastig zijn om na zo’n sterke daling alsnog winst te nemen. Bovendien zou de koers nog veel verder kunnen kelderen.

Dit benadrukt hoe snel munten met een lage marktkapitalisatie in waarde kunnen stijgen en weer dalen, en legt het hoge risico bloot dat vaak niet belicht wordt in succesverhalen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Advertentie