Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Stortvloed aan grote bedrijven zal crypto-technologie gaan inzetten

PayPal's crypto PYUSD kan flink tegengas verwachten: Bank of America

Foto: thetahoeguy / Shutterstock.com

Steeds meer bedrijven uit de traditionele financiële wereld beginnen warm te lopen voor cryptocurrencies en blockchain. Dat is nog niet altijd duidelijk, maar wel valt op dat steeds meer bedrijven buiten de sector praten over crypto. Zo ook de traditionele vermogensbeheerder Bernstein. Volgens dit bedrijf zal de markt voor stablecoins de komende paar jaar enorm groeien.

PEPE en DOGE ingehaald door nieuwe groep cryptocurrencies
PEPE en DOGE ingehaald door nieuwe groep cryptocurrencies

Stablecoins voor buiten de crypto-industrie

Dat schrijft Bernstein volgens CoinDesk in een onderzoeksrapport. Het instituut verwacht dat meerdere grote bedrijven uit de traditionele financiële wereld en zelfs bedrijven die zich op consumenten richten de komende jaren stablecoins uit zullen geven.

Daarbij moeten we niet alleen denken aan banken, maar ook aan andere bedrijven in de FinTech-wereld. Eerder deze week hebben we daar al een voorproefje van gezien.

Toen kondigde PayPal namelijk de PYUSD-stablecoin aan. Hiermee concurreert PayPal eigenlijk direct met Tether en Circle, die we kennen van de stablecoins USDT en USDC. Net als deze tokens zal je PYUSD kunnen verplaatsen naar je eigen wallet, en moet je de stablecoin kunnen gaan gebruiken in crypto-applicaties.

Bernstein denkt dat dit de komende jaren nog wel vaker gaat gebeuren. Het verwacht namelijk dat de marktwaarde in vijf jaar tijd zal groeien van 125 miljard dollar op dit moment tot maar liefst 2,8 biljoen dollar (2.800 miljard dollar).

De integratie op consumentenplatformen zou een wereldwijd vliegwiel op gang brengen, waardoor stablecoins ook buiten de crypto-markt een fenomeen zouden worden. Het bedrijf verwacht dat de stablecoins zullen worden uitgegeven op ‘supersnelle netwerken’ – daarbij moeten we denken aan publieke blockchains zoals Ethereum, maar ook aan gecentraliseerde netwerken.

Advertisement

Overheden hebben liever stablecoins

Stablecoins hebben een voordeel ten opzichte van andere cryptovaluta, merkt Bernstein op. Overheden hebben namelijk liever stablecoins (met fiat-valuta als onderliggende waarde) dan volatiele cryptocurrencies. Daardoor zijn veel overheden sneller bereid om deze (in theorie) waardevaste tokens goed te reguleren dan hun volatiele tegenhangers. Ze vormen immers een minder groot risico.

In de Verenigde Staten is in juli een wetsvoorstel aangenomen dat ook de VS enige zekerheid rondom regulatie van deze activa moet bieden. De wet is nog niet aangenomen, maar er zit in ieder geval weer vooruitgang in.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie