Max Duiker Max Duiker
2 min. leestijd

Stabiele cryptomunt van PayPal bereikt marktwaarde van $1 miljard

PayPal’s stablecoin is na de lancering op Solana nu $1 miljard waard.

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stabiele cryptomunt van PayPal bereikt marktwaarde van $1 miljard

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

PYUSD, de stablecoin van PayPal, heeft een trage start gehad sinds de lancering. Nu begint het balletje te rollen en heeft PYUSD een marktkapitalisatie van één miljard dollar bereikt. Hiermee weet PYUSD eindelijk de competitie aan te gaan met andere grote stablecoins, waaronder USDT en USDC. 

Crypto trader zet $5.000 om in $670.000 met Ethereum memecoin
Crypto trader zet $5.000 om in $670.000 met Ethereum memecoin

PYUSD in de top 5 grootste stablecoins

PYUSD staat tussen de top 5 grootste stablecoins. Uit gegevens van CoinMarketCap blijkt dat de marktkapitalisatie van PYUSD inmiddels boven de één miljard dollar uit is gekomen. 

De stablecoin van PayPal werd in 2023 gelanceerd en zag een trage start. Oorsponkelijk werd de introductie van PYUSD gezien als een keerpunt voor de cryptomarkt, omdat de token oorspronkelijk als een concurrent voor USDT en USDC gezien werd. Dit enthousiasme werd al snel verdrongen toen de token op de Ethereum blockchain wegvaagde. 

Toen PYUSD eind mei geïntroduceerd werd op de Solana blockchain, heeft dit direct een grote impact gemaakt. Inmiddels heeft de stablecoin op Solana de versie op Ethereum al ingehaald met een marktkapitalisatie van $650 miljoen aan PYUSD. De afgelopen maand is het PYUSD aanbod op Solana met 171 procent gegroeid. Hiermee gaat PYUSD al hard in de richting van USDT volgens gegevens van DefiLlama

Advertisement

Uitbreiden van toegankelijkheid van PYUSD

PayPal heeft verschillende stappen ondernomen om de toegankelijkheid van PYUSD te verbeteren. Zo zijn ze een samenwerking gestart met Anchorage Digital om een beloningsprogramma te lanceren voor klanten die PYUSD stablecoins bij de crypto bewaarder stallen. 

Ook de lancering op Solana (in samenwerking met Crypto.com) heeft PYUSD erg goed gedaan. Daarnaast werken ze samen met MoonPay om crypto te kopen met behulp van een PayPal rekening. 

Ondanks dat blijft PYUSD qua absolute cijfers nog steeds sterk achter ten opzichte van de andere grote stablecoins zoals USDT en USDC. Deze stablecoins, in handen van Tether en Circle, hebben namelijk een marktkapitalisatie van respectievelijk $118,5 en $34,6 miljard.

Er is nog een aanzienlijke stijging nodig voordat PYUSD dit niveau kan bereiken. Kortom, het wordt nog afwachten of PayPal Tether en Circle in weet te halen. PayPal mag nog erg hard werken aan hoeveel de token gebruikt wordt voordat ze de twee grootste stablecoins in kunnen halen. 

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie