Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Sony stapt cryptowereld in met eigen blockchain op Ethereum: ‘Soneium’

Sony gaat binnenkort eigen layer-2 blockchain op Ethereum lanceren

Ethereum-ETH
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Sony stapt cryptowereld in met eigen blockchain op Ethereum: 'Soneium'

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

Miljardenbedrijf Sony gaat een eigen Layer-2 blockchain lanceren op het netwerk van Ethereum. De Sony Block Solutions Labs onthulde dat het hard werkt aan de ontwikkeling van het project ‘Soneium.’

De blockchain zal gericht zijn op schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid met als doel mainstream adoptie te vergaren. Momenteel bereidt het team zich voor op de lancering van het testnetwerk.

Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet
Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet

Sony slaat handen ineen met cryptobedrijf Startale Lab

De Sony Group werkt samen met Startale Labs aan het project. Startale is een Web-3-infrastructuurbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van blockchaintechnologie en gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Het idee van Soneium is om bij de lancering meerdere van deze Web3-apps te leveren over diverse grote sectoren. Hieronder vallen onder meer gaming, financiën en de entertainmentindustrie. Dit willen het project bereiken door Sony’s expertise op het gebied van de traditionele digitale wereld in te zetten.

Dit lijkt een goede samenwerking voor beide partijen, iets waar de directeur van Sony Block Solution Labs maar al te blij mee is, laat hij weten in een verklaring.

“Sony Group heeft sterke distributiekanalen in meerdere industrieën en bestaande gebruikers in ons dagelijks leven. Met Soneium creëren we iets wat mensen willen, en brengen we Web3-technologie naar het grote publiek”, aldus directeur Sota Watanabe.

De zakelijke samenwerking zit in de drukke voorbereiding voor het testnetwerk. De komende weken zal er meer informatie naar buiten gebracht worden over het project. Dat geldt ook voor de datum van de lancering, meldt de ontwikkelingstak van Sony. Deze wordt de komende dagen verwacht.

Watanabe is tevens de oprichter van het Astar Network. Datzelfde Astar Network zal met de zkEVm de onderliggende infrastructuur bieden voor het testnetwerk. Zo zal Soneium voorzien zijn van een gezonde liquiditeit voor het project.

Advertentie

Soneium kiest ook voor de OP Stack van Optimism

Het Soneium-initiatief zal worden gebouwd op de functies van Optimism. Bekend van de gelijknamige crypto optimism (OP), wordt aan de hand van de OP Stack een toolkit ontwikkeld. Daarmee kunnen de netwerken van Sony verbinding maken met de technologie die Optimism te bieden heeft.

Dat lijkt een logische keuze, gezien de blockchain-projecten van onder andere Base en World Chain. Cryptobeurs Coinbase maakt evenals Worldcoin gebruik van de OP Stack en heeft laten zien dat het op succesvolle wijze ingezet kan worden.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Advertentie