Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Solana’s memecoin-fabriek Pump.fun breekt door $100 miljoen-grens

De Solana memecoin-generator Pump.fun bereikt mijlpaal

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana koers kan ongekende groei doormaken door recent nieuws

Foto: Alekskan12/Shutterstock

Pump.fun, een platform waarop memecoins eenvoudig gemaakt en gelanceerd kunnen worden op de Solana (SOL) blockchain, heeft een aanzienlijke cumulatieve omzet bereikt van ongeveer $100 miljoen. Sinds de lancering in januari 2024 heeft het platform meer dan 1,8 miljoen memecoins gelanceerd.

Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet
Chiliz werkt samen met de ‘Google van Zuid-Korea’ aan cryptowallet

Omzet van bijna $100 miljoen voor Solana memecoin generator

Pump.fun, een memecoingenerator op basis van Solana, zal naar verwachting de komende dagen de $100 miljoen aan cumulatieve inkomsten overtreffen. Op het moment van schrijven heeft Pump.fun, volgens gegevens van DeFiLlama, een cumulatieve omzet van $94,99 miljoen bereikt.

Het platform werkt volgens een bondingcurve. Hierbij stijgt de prijs van een token naarmate de vraag stijgt. Een memecoin begint op een basistarief en wordt vervolgens meer, wat een gestructureerde prijsontwikkeling oplevert, voor zowel kopers als verkopers.

Zodra de marktkapitalisatie van een token $69.000 bereikt, wordt $12.000 aan liquiditeit overgedragen aan Raydium, een gedecentraliseerde exchange, waar dit bedrag vervolgens wordt verbrand. Van de 1,8 miljoen tokens op Pump.fun zijn minder dan 1,5% succesvol genoteerd op Raydium.

De verdiensten van Pump.fun

Pump.fun verdient door een vergoeding van 1% in rekening te brengen op alle transacties binnen haar platform. Deze vergoeding geldt voor zowel de aankoop als de verkoop van memecoins. Aangezien het volume aan gemaakte tokens en de handel in deze tokens aanzienlijk is, stapelen deze kosten zich snel op.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de cumulatieve omzet van Pump.fun constant is gestegen. Het lanceren van een token op Pump.fun is aanzienlijk laag, ongeveer $2, en de focus ligt op memecoins, die meestal erg volatiel zijn en aanzienlijke handelsvolumes genereren, waardoor het platform exponentiële groei heeft gezien.

Advertentie

Beloningen voor het lanceren van tokens

Recentelijk plaatste Pump.fun het volgende bericht op X (Twitter):

Hierin laten ze weten dat makers van memecoins niet meer hoeven te betalen op het platform. De kosten van twee dollar per memecoin wordt verhaald op de eerste persoon die deze koopt. Hierdoor is het ook interessant voor ontwikkelaars om een memecoin te lanceren waar ze zelf geen tokens van kopen.

Ook heeft Pump.fun besloten de makers van tokens te belonen met 0,5 SOL, ter waarde van tachtig dollar, wanneer de bindingscurve wordt overschreden. Deze keuze van het platform heeft ook klachten opgeleverd van gebruikers. Zo komen er veel klachten binnen over de kwaliteit van de nieuwe projecten die worden gelanceerd en het gebrek aan waarde op de lange termijn.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Advertentie