Tijmen Klemann Tijmen Klemann
3 min. leestijd

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt

Het aantal transacties op het cryptonetwerk nam flink af

Solana-SOL
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Solana (SOL) is samen met ethereum (ETH) een van de leidende Layer 1 cryptocurrencies. In 2017 werd Solana opgericht en in 2020 werd het mainnet gelanceerd. Sindsdien wordt het netwerk steeds vaker gebruikt om gedecentraliseerde apps (DApps) op te bouwen. Zo wordt het SOL-netwerk vaak gebruikt voor het spelen van games en het creëren van memecoins. Na de memecoin hype van de afgelopen maanden zijn het juist nu de memecoins die ervoor zorgen dat het netwerk van SOL een enorme vermindering ervaart in het aantal transacties.

Minder volume op gedecentraliseerde crypto exchanges

Veel activiteiten op Solana vinden plaats op gedecentraliseerde exchanges (DEX). Volgens on-chain data van Artemis blijkt nu dat afgelopen weekend het handelsvolume van Solana DEX’s zakte naar een dieptepunt waar het rond eind juni voor het laatst stond. Op het laagste punt noteerde Artemis een daling in het handelsvolume naar 897 miljoen dollar, wat een daling van 72 procent betekende.

De daling komt onder andere doordat er minder transacties gedaan werden. Zo was het aantal wallet adressen dat minimaal één SOL-transactie deed met 19 procent gedaald. Daarnaast nam de vraag naar memecoins af door de angst die er in de markt heerst. Memecoins zijn een belangrijke inkomsten generator voor het SOL-netwerk.

Zodra retail investeerders weer vertrouwen krijgen dat de markt de bullrun voortzet, zal het aantal memecoin transacties op het SOL-netwerk mogelijk weer kunnen stijgen. Door de recente daling heeft het netwerk van SOL 2 procent minder opgehaald aan inkomsten doordat er minder kosten voor gebruikers waren. Ondanks de verminderde netwerkactiviteiten op het netwerk is solana met een market cap van ruim 68 miljard dollar nog steeds nummer vijf op de ranglijst van cryptocurrencies.

Voordelen Solana

Het netwerk van Solana staat bekend om zijn hoge verwerkingssnelheid en lage kosten, wat het ideaal maakt voor het bouwen van games, financiële diensten en andere activiteiten die vereisen dat informatie snel en betrouwbaar verwerkt moet worden. SOL kan ongeveer 50.000 transacties per seconde verwerken. Dat is een stuk meer dan de 250 transacties die het netwerk van ETH momenteel per seconde verwerkt.

Momenteel consolideert de koers van SOL sinds maart tussen de 120 en 190 dollar, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Ondanks de verminderde activiteit lijkt SOL aan populariteit te winnen in de strijd tegen ethereum.

OKX geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis.Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Meld je nu aan!

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Advertentie