Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Solana valt op: explosieve toename van duizenden tokens

Solana-SOL Bonk-BONK
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Los teléfonos Solana Saga se venden por $5.000 debido a subida de BONK

Foto: sdx15/Shutterstock

Het blockchainnetwerk van crypto Solana (SOL) wordt momenteel overspoeld door een golf van nieuwe tokens. Handelaren zijn op zoek naar de volgende grote klapper, geïnspireerd door het succes van bonk (BONK) en het bredere herstel van het ecosysteem.

Stablecoin-markt breekt record: $168 miljard ‘nieuw geld’ stroomt crypto binnen
Stablecoin-markt breekt record: $168 miljard 'nieuw geld' stroomt crypto binnen

Tokenrecord voor Solana

Volgens gegevens van Solscan zijn er de afgelopen twee weken maar liefst 72.202 nieuwe tokens verschenen op het Solana-netwerk. Deze opmerkelijke stijging is meer dan 71 keer het aantal tokens dat gedurende een vergelijkbare periode in oktober werd gecreëerd. De dagelijkse statistieken voor nieuwe tokencreatie op Solana liggen momenteel ongeveer vier keer hoger dan ooit.

Ondanks de indrukwekkende vooruitgang van het Solana-ecosysteem, roept de plotselinge toename van tokencreatie vragen op over de organische groei van het netwerk. De stijgingen van onder meer Solana (SOL), Solana NFT’s, Solana memecoins overschaduwde dit fenomeen wellicht.

Slorg, een pseudonieme blockchain-onderzoeker en projectleider van Solana NFT-tool Sol Incinerator, benadrukt het mysterie rondom deze toename via een X-post: “Misschien kun je uitgaan van een verdubbeling of verdrievoudiging van (de creatie van nieuwe SPL-tokens) vanwege een stijging in algemene activiteit. Maar hoe verklaar je de andere 6.000 tokens per dag?”

Advertisement

Klassieke pump & dumps

Het fenomeen kwam aan het licht toen een nep-token voor Sol Incinerator opdook op Solana. Door on-chain transacties te volgen, ontdekte Slorg dat de fraudeur tientallen nieuwe SOL-munten had gecreëerd en deze in enkele minuten had opgepompt en gedumpt. Slorg merkt op dat veel van de dagelijks gelanceerde tokens lijken te zijn ontworpen volgens het ’30 per dag’-principe.

“Deze tokens zijn bedoeld om mensen te lokken die het ‘recente’ tabblad op Birdeye in de gaten houden,” verwijzend naar de populaire cryptodataplatform. “Wallet trails hebben gevonden dat één persoon zelf 300 tokens heeft gelanceerd in een week”, aldus Slorg afgelopen week.

“Veel mensen vertellen me, ‘Dit is het hele punt van crypto,’” zei een ontevreden Slorg. “En het is enigszins ontmoedigend, omdat ik denk dat we zoveel meer kunnen zijn.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie