Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Solana validators gaan meer verdienen in een nieuw voorstel

Solana-SOL
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana koers binnenkort naar $400? Investeringsfonds legt uit hoe

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

De validators van het Solana (SOL) netwerk zullen vanaf heden meer SOL tokens ontvangen voor hun werkzaamheden om het netwerk te decentraliseren. Dit is besloten nadat een voorstel werd ingediend en 77 procent van de stemmen had besloten dat de validators de volledige prioriteitskosten per transactie zouden moeten krijgen.

Waarom stijgt FTT crypto van FTX zo hard?
Waarom stijgt FTT crypto van FTX zo hard?

Validators zijn cruciaal voor Solana

Validators zijn een belangrijk onderdeel van een blockchain netwerk, aangezien ze van essentieel belang zijn voor het functioneren en het decentraliseren van het netwerk. Bij het valideren van blocks wordt er door de validators specifieke software gedraaid om transacties te bevestigen en daarmee de beveiliging van het netwerk te optimaliseren.

Gebruikers hebben op het Solana netwerk de mogelijkheid om zogenaamde prioriteitskosten te betalen om zo de kans te vergroten dat hun transacties sneller door de validators worden opgepakt en verwerkt. Door de aanname van het voorstel gaat de opbrengst van die kosten vanaf nu dus naar de validators van het netwerk.

Tot nu toe kregen de validators maximaal de helft van deze prioriteitskosten toegekend. Dit had als gevolg dat er af en toe zogenaamde “onderhandse deals” werden gesloten tussen validators en de zenders van transacties met als uitgangspunt om zo extra SOL te verkrijgen, aldus tao-stones, de indiener van het voorstel op het Solana governance forum.

Het nieuwe voorstel werd aangedragen in het Solana Improvement Document number 96 (SIMD-0096). Het is vanaf heden dus de bedoeling dat alle prioriteitskosten volledig aan de validators worden uitgekeerd. Volgens tao-stones is het idee achter de nieuwe opzet is dat de validators zich nu beter kunnen richten op het veilig en efficiënt laten draaien van het netwerk.

Advertisement

Verbeterde veiligheid en efficiëntie

“Reward full priority fee to validators #34731” is inmiddels volledig in werking getreden. Het is de verwachting dat dit de validators zal stimuleren om zich te concentreren op de veiligheid en efficiëntie van het netwerk.

De implementatie van het voorstel is een belangrijke stap voor Solana omdat het de integriteit van het validatieproces verbetert. De koers van SOL is de afgelopen 24 uur met 1,6 procent gestegen, zoals te zien is op de cryptotracking-site CoinGecko.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte nieuwe crypto nu verhandelbaar, voor deze prijs
Langverwachte nieuwe crypto nu verhandelbaar, voor deze prijs
Deze memecoins worden massaal verhandeld op Bitvavo
Deze memecoins worden massaal verhandeld op Bitvavo
Advertentie