Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Solana stijgt tot 5e grootste crypto en laat XRP achter zich

Solana-SOL
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana stijgt tot 5e grootste crypto en laat XRP achter zich

Foto: Tada Images/Shutterstock

Solana (SOL) is gisteren voorbij XRP, de cryptomunt van Ripple, gestoomd dankzij zijn uitblinkende stijging. Voor het eerst in lange tijd is de marktkapitalisatie van solana weer groter dan die van XRP. Solana mag zichzelf nu de 5e grootste crypto van de industrie noemen, grotendeels gedreven door de grootste memecoin van het netwerk, bonk (BONK).

Trump’s nieuwe cryptoproject blijft mysterieus, maar dit is er al bekend
Trump’s nieuwe cryptoproject blijft mysterieus, maar dit is er al bekend

Solana op hoogste prijs in 20 maanden

De koers van solana steeg gisteren voor het eerst sinds mei 2022 tot boven de 80 dollar. Als gevolg kwam de totale marktkapitalisatie nipt boven die van XRP uit. Alleen in het derde kwartaal van 2021, toen de crypto bullmarkt zijn piek bereikte, stond solana boven XRP. De huidige inhaalslag is dus een waar unicum te noemen.

Solana gaat vandaag op dezelfde voet verder en staat inmiddels op een prijs van zo’n 87 dollar. Terwijl XRP gisteren nog in de nek aan het hijgen was bij solana, is de afstand qua marktkapitalisatie nu vergroot tot meer dan 3,8 miljard dollar. De totale marktkapitalisatie van solana staat gelijk aan ruim 37,1 miljard dollar, terwijl XRP niet verder komt dan 33,3 miljard dollar.

Solana heeft nu alleen nog maar build ‘n build (BNB), tether (USDT), ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) boven zich.

Op de eerste dag van het jaar nam solana nog plek 16 in beslag met een marktkapitalisatie van zo’n 3,7 miljard dollar. Solana kreeg flinke klappen te verduren dankzij de ondergang van crypto exchange FTX. Sam Bankman-Fried, mede-oprichter en voormalig CEO van FTX, was namelijk zwaar geïnvesteerd in solana en andere projecten op het netwerk.

Sinds de start van het jaar is de prijs van solana met een indrukwekkende 716,19 procent gestegen. Hiermee is het een van de best presterende cryptomunten uit de top 100.

Wat drijft de recente prijsrally van solana?

De recente prijsstijging wordt vooral gevoerd door de enorme hype die momenteel speelt rondom bonk, de grootste op Solana gebaseerde memecoin. Bonk is de afgelopen tijd veelvuldig in het crypto nieuws voorbij gekomen dankzij zijn gigantische prijsstijging van 1.100% in 30 dagen en zelfs 18.000% in 50 dagen.

Het heeft een flinke boost aan de totale activiteit op het Solana netwerk teweeggebracht. Uit data van DappRadar blijkt dat aantal unieke actieve wallets de afgelopen 30 dagen met maar liefst 174,68% gestegen tot zo’n 1,65 miljoen. Bovendien is het aantal transacties in dezelfde periode met 11,83% gestegen tot grofweg 322 miljoen. Ook de Total Value Locked (TVL), de totale waarde dat wordt vastgezet in smart contracts, is de afgelopen 3 weken bijna verdubbeld tot 1,22 miljard dollar. Dit komt naar voren in data van DeFiLlama.

Advertisement

20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of solana te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,25 SOL! Claim de 20 euro welkomstbonus via deze link.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie