Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Solana stijgt boven Ethereum uit met recordbrekende handelsvolumes

Solana-SOL Ethereum-ETH
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana projecten op ijs door aanhoudende netwerkproblemen

Foto: sdx15/Shutterstock

Solana (SOL) komt de afgelopen dagen weer vaak voorbij in het laatste crypto nieuws. Dat heeft natuurlijk te maken met de bijzonder positieve koersontwikkelingen. Naast een stijgende SOL prijs, doet het ecosysteem het zelf ook zeer goed. Dat blijkt uit de handelsvolumes op decentrale exchanges op het netwerk.

Ethereum in vakkenpakket, scholieren in Argentinië gaan leren over ETH
Ethereum in vakkenpakket, scholieren in Argentinië gaan leren over ETH

Solana exchanges zien enorme groei

Uit data van DefiLlama blijkt dat de handelsvolumes van gedecentraliseerde exchanges (DEX) op Solana de afgelopen week met 51% zijn gestegen. Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur komt uit op $2,1 miljard.

De recente stijging zorgt ervoor dat Solana exchanges voor het eerst boven die van Ethereum (ETH) uitkomen. Exchanges op Ethereum zagen het afgelopen etmaal namelijk een totaal handelsvolume van ‘slechts’ $1,2 miljard.

Ook op basis van de afgelopen 7 dagen staat Solana bovenaan. De ‘Ethereum-killer’ zag de afgelopen week handelsvolumes van $10,1 miljard, waar Ethereum blijft steken op $8,8 miljard.

Mogelijke oorzaken: BONK en andere meme-crypto

Mogelijke oorzaken voor deze ontwikkelingen zijn de lage transactiekosten op Solana. Ethereum kampt met hoge transactiekosten waardoor andere netwerken voor sommige handelaren aantrekkelijker worden.

Ook de gekte omtrent meme-coins BONK en dogwihat (WIF) dragen bij aan de flink toegenomen activiteiten op Solana. Dat blijkt uit data van Dune. WIF steeg de afgelopen maand met tienduizenden procenten in waarde.

Ook BONK steeg met duizenden procenten. De meme-coin was daarmee een van de 3 grootste crypto winnaars in 2023.

Het is onzeker of Solana de koppositie vast kan houden. Ethereum is normaalgesproken het grootste platform als het om handelsvolumes op gedecentraliseerde exchanges gaat.

Advertisement

Solana voorbij XRP, komt top 5 binnen

De solana koers is de afgelopen dagen flink in waarde gestegen. Het wist zodoende zelfs ripple (XRP) weer in te halen, waarmee het de 5e plek op de crypto-ranglijst innam. Op het moment van schrijven is de altcoin in gevecht met BNB coin (BNB) om de 4e positie.

Dat de populariteit van solana de afgelopen tijd weer flink is toegenomen is onder andere te zien aan de handelsvolumes op de centrale exchanges. Zo is solana de meest verhandelde crypto op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Nog geen account bij Bitvavo? Pak via deze link 20 euro gratis tegoed als welkomstbonus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie