Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Solana overspoeld door memecoins, maar bijna 100% faalt

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nuevo memecoin se dispara un 2.500% y quiebra tras este hackeo

Foto: Maurice Norbert/Shutterstock

De Solana (SOL) blockchain is dit jaar enorm populair geworden. Dit komt voor een aanzienlijk deel door talloze nieuwe memcoins die op dit netwerk worden geplaatst. Toch weet een minuscuul deel hiervan ook maar enige vorm van succes te bereiken, want de meeste projecten worden niet eens gelanceerd.

Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, ‘bodem nadert’
Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, 'bodem nadert'

Memecoin-gekte Solana door Pump.fun

Solana is de blockchain van de immens populaire memecoin-generator Pump.fun, dat vrijwel exclusief gebruikt wordt voor het lanceren van memecoins op Solana. Het Solana-netwerk is door talloze nieuwe altcoins flink gegroeid, en een enorm deel hiervan is afkomstig van Pump.fun.

De dienst wist in een maand tijd zelfs een enorme omzet te draaien. Een belangrijke reden hiervoor is dat Pump.fun een ingebouwd beschermingsmechanisme heeft tegen rug pulls, wat met name vorig jaar en in de afgelopen bullmarkt een groot probleem was. Een rug pull is een vorm van een exit scam in de crypto-industrie.

Op sociale mediaplatform X schrijft de kunstenaar en Solana-staker bunjil dat Pump.fun het principe van memecoins niet heeft verpest nu iedereen ze wel lijkt te maken, maar dat het simpelweg de markt heeft gegeven wat het wilde. Het is volgens bunjil erg simpel om een memecoin te maken, en nu is dit pas duidelijk.

Advertisement

De meeste memecoins zijn een flop

Maar uit on-chain data van Dune Analytics blijkt dat Solana-memecoins helemaal niet zo succesvol zijn als je misschien zou denken. Sterker nog, 98,6% redt het niet eens tot na de conceptfase. Een succesvolle lancering op de markt houdt namelijk in dat ze op de op Solana gebouwde decentrale exchange (DEX) gelanceerd worden. Meestal is dit niet het geval.

In totaal heeft Pump.fun nu zo’n 1,6 miljoen coins geïntroduceerd, maar slechts 1,41% hiervan wordt op Raydium beschikbaar gesteld voor de handel. Daar komt nog bij dat het nog altijd memecoins zijn, en dat het maar de vraag is wat er zal gebeuren nadat de geïntroduceerd zijn.

Volgens crypto-ontwikkelaar Adam Cochran is dit het teken dat memecoins het einde van hun cyclus hebben behaald. De afgelopen maanden was extreem gunstig voor deze subsector. De categorie presteerde beter dan welke crypto-sector dan ook, zelfs met een gigantische marge.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Advertentie