Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Solana ontwikkelaar raakte ernstig gewond na riskante memecoin stunt

Solana-SOL
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana ontwikkelaar raakte ernstig gewond na riskante memecoin stunt

Foto: Hung Chung Chih/Shutterstock

Het creëren van een eigen memecoin op het Solana (SOL) netwerk is een fluitje van een cent en kost bovendien slechts luttele euro’s. Om deze redenen wagen veel mensen een poging om de nieuwe dogwifhat (WIF) of bonk (BONK) in het leven te roepen.

Om echter een hoge marktwaarde te verkrijgen, is een flinke portie geluk vereist. Een Solana-ontwikkelaar besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Met een bizarre en bovenal angstaanjagende stunt probeerde hij zijn cryptoproject onder de aandacht te brengen, waarbij hij zijn leven live op beeld op het spel zette.

Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, ‘bodem nadert’
Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, 'bodem nadert'

Solana-ontwikkelaar gehavend in ziekenhuis

Twee weken geleden heeft zich een opmerkelijk incident voortgedaan in de crypto-wereld, wat tot een hoop ophef en roering heeft gezorgd.

Een Solana-ontwikkelaar is zowel letterlijk als figuurlijk door het vuur gegaan om zijn eigen cryptotoken in de schijnwerpers te zetten, met natuurlijk het doel de koers te laten ontploffen.

Het gaat hier om de zogeheten truthordare (DARE) token die middels de populaire token creatie-dienst Pump.fun werd gecreëerd.

De oprichter van het project, Mikol, hield zes dagen nadat de token werd aangemaakt een livestream ter promotie van zijn nieuwe memecoin. De uitzending kreeg al snel een opmerkelijke wending: hij goot zichzelf over met het zeer brandbare isopropylalcohol en nodigde vervolgens een vriend uit om vuurwerk in zijn richting af te steken.

De livestream veranderde in een oogwenk in een horrorscene waarin Mikol in vlammen opging. De vrienden van de ontwikkelaar die aanwezig waren bij de stunt probeerden de vlammen te doden door water over hem heen te gooien, maar de schade was al aangericht.

Na 15 seconden paniek werden de brandwonden van Mikol zichtbaar. “Hij is helemaal verbrand, man,” zei een van zijn vrienden tijdens de livestream terwijl Mikol op de grond kronkelde en er meer water over hem werd gegoten. Het duurde niet lang voordat ze door het water heen waren.

“Stop met opnemen en begin met helpen,” zei een andere vriend tegen de persoon achter de camera.

Naar schatting zou Mikol derdegraads brandwonden hebben opgelopen over ongeveer 35% van zijn lichaam. Mikol wordt momenteel behandeld in een traumacentrum in Miami en vecht om te herstellen van de ernstige verwondingen die hij opliep tijdens de stunt.

Gemengde reacties vanuit cryptogemeenschap

Mikol had een kleine maar gepassioneerde community opgebouwd van investeerders die dagelijks zijn livestreams bekeken waarin hij uitdagingen uitvoerde. Zijn trouwe fans houden zich momenteel voornamelijk bezig met het welzijn van Mikol, en maken zich ernstig zorgen om hem.

De onverantwoorde marketingstunt toont de gevaren die gepaard gaan met extreme promotietactieken zoals deze. Het mag duidelijk zijn dat de tragische uitkomst van Mikol’s stunt bij veel mensen vragen oproept over de ethiek van memecoin-promotie en de verantwoordelijkheid van ontwikkelaars en promotors om veiligheid en integriteit te waarborgen in hun marketinginspanningen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie