Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi

De Argentijnse voetbalgrootheid Lionel Messi heeft in een opmerkelijke wending een op Solana (SOL) gebaseerde memecoin gepromoot op Instagram Stories. Met zijn gigantische bereik van honderden miljoenen volgers heeft deze promotie de piepjonge altcoin een flinke duw in de rug gegeven. Binnen enkele uren schoot de koers met honderden procenten omhoog, wat de immense volatiliteit van dit soort cryptomunten onderstreept.

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi

Foto: A.RICARDO/Shutterstock

Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven
Ripple gaat het XRP netwerk een forse upgrade geven

Messi steunt Solana memecoin

Dat Messi zich ooit aan memecoins zou wagen, hadden weinig mensen verwacht. Gisteravond verraste de voetballegende toch echt de crypto-wereld door op Instagram Stories de in juni op de markt gebrachte WaterCoin (WATER) te promoten.

WaterCoin is ontwikkeld met als doel om schoon water toegankelijker te maken voor gemeenschappen wereldwijd. In tegenstelling tot de meeste andere memecoins heeft het project dus daadwerkelijk een waardepropositie. De munt wordt gebruikt om fondsen te werven voor waterprojecten, zoals het bouwen van waterzuiveringsinstallaties en het verbeteren van infrastructuur voor schoon water.

Zoals te zien in het bericht van de bekende econoom Alex Krüger op socialmediaplatform X heeft Messi gisteren op Instagram Stories het cryptoproject in de schijnwerpers gezet.

Direct na de post van Messi explodeerde de koers van WATER. In nog geen twee uur schoot de koers met meer dan 300% de lucht in. Inmiddels bevindt de koers zich alweer zo’n 40% lager dan de absolute piek gisteren aan het begin van de avond werd neergezet. Desalniettemin ligt de koers nog altijd bijna 170% hoger dan 24 uur geleden.

Volgens Krüger is WATER een typisch geval van een shitcoin. ‘’Kijk maar naar de grafiek. Wanneer de prijs onder de initiële prijs duikt, komt dat doordat insiders hun tokens dumpen,’’ zo schrijft hij op X.

Advertisement

Beroemdheden en crypto

Het is niet voor het eerst dat een wereldwijde beroemdheid zich heeft gewend tot het promoten van cryptomunten. Er is zelfs een heuse trend gaande momenteel van beroemdheden die hun eigen cryptomunt lanceren. Deze celebrity-tokens zijn veelal, net als memecoins, flink onderheven aan prijsvolatiliteit door de immense speculatie en het gebrek aan onderliggende waarde.

Vorige maand kon je nog in het altcoin nieuws lezen hoe een verscheidenheid aan deze celebrity-tokens flink in waarde waren gedaald, met percentages die oplopen tot wel 80%. Dit benadrukt het hoge risicogehalte dat gepaard gaat met deze tokens. Met een marktkapitalisatie van vaak slechts tientallen miljoenen, vertoont de onderliggende koers grote schommelingen.

De door Messi gepromote token heeft momenteel slechts een marktwaarde van zo’n $80 miljoen, wat de koers enorm vatbaar maakt voor fluctuaties. In hoeverre het project gecategoriseerd kan worden als ‘shitcoin’ is de vraag, maar het is hoe dan ook opmerkelijk dat Messi een dergelijke munt tot zijn volgers introduceert.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie