Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Solana memecoin ontploft na mysterieus bericht bekende beursrebel

Roaring Kitty’s comeback zorgt voor 30% prijsstijging van crypto

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana memecoin ontploft na mysterieus bericht bekende beursrebel

Post van Roaring Kitty op X.

Keith Gill, beter bekend als “Roaring Kitty”, heeft opnieuw de cryptowereld opgeschud. Na een afwezigheid van meer dan twee maanden keerde hij terug op sociale media met een cryptische post op X (voorheen Twitter). Deze enkele post zorgde voor een flinke koersstijging van de memecoin Chewy (CHWY).

Cryptobeleggers opgelet: Scammers hebben nieuwe strategie
Cryptobeleggers opgelet: Scammers hebben nieuwe strategie

Roaring Kitty laat meme-crypto 30% stijgen

Gills bericht leidde tot een flinke koersstijging van CHWY, een memecoin op het netwerk van Solana (SOL). Binnen korte tijd schoot de prijs van de token bijna 30 procent omhoog, ondanks dat er geen directe technische waarde aan Chewy is gekoppeld.

Gill verwierf bekendheid in 2021 door de “GameStop short squeeze” te initiëren. Het account van Gill wordt daarom nauwlettend in de gaten gehouden door traders die hopen flink geld te kunnen verdienen.

Roaring Kitty’s cryptische comeback op X

Op 6 september deelde Gill een afbeelding uit de bekende animatiefilm Toy Story, waarin het personage Woody wordt losgelaten door Andy. In plaats van Woody was nu echter het logo van de chewy-token te zien.

Voor veel memecoin traders werd dit opgevat als een indicatie dat Gill mogelijk afstand neemt van het bedrijf Chewy, een online retailer voor huisdierproducten waarin hij eerder een belang van 6,6 procent had verworven.

Deze ene cryptische post zorgde voor speculatie en een bijna 28 procent koersstijging van de gelijknamige memecoin chewy.

Inmiddels staat de koers alweer meer dan 10 procent in de min en zelfs 90 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Memecoins en hun impact op de markt

Memecoins zoals chewy, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) zijn bekend om hun sterke afhankelijkheid van sociale sentimenten in plaats van intrinsieke waarde of technologische vooruitgang. De stijging van chewy na Gills post benadrukt dit fenomeen nogmaals.

De oorsprong van chewy als memecoin komt voort uit Gills connectie met de Chewy-retailer. Dit was waarschijnlijk de aanleiding voor de creatie van meerdere Chewy-gerelateerde tokens. Memecoins worden vaak in het leven geroepen zonder intrinsieke functionaliteit en blijven toch geliefd onder een specifiek publiek van speculatieve beleggers .

Naast de opkomst van de Chewy-token bracht Gills bericht ook speculatie teweeg over een mogelijke comeback van GameStop (GME). Kort na zijn post kocht een onbekende belegger voor maar liefst 2 miljoen miljoen aan GameStop-aandelen, wat opnieuw de interesse in de aandelen opwekte.

Gill is recent nog aangeklaagd vanwege de GameStop short squeeze. Hij zou fraude met effecten hebben gepleegd door middel van pump-and-dump. De aanklacht werd echter na een paar dagen al weer ingetrokken.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Advertentie