Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

De cryptomarkt blijft ons verrassen met indrukwekkende ontwikkelingen. Een van de meest opvallende recente gebeurtenissen is de enorme stijging van de memecoin PONKE, gebaseerd op het Solana (SOL) netwerk. PONKE is krankzinnig hard gestegen de afgelopen paar dagen.

Bitcoin- en cryptofondsen zien deze week $305 miljoen vertrekken
Bitcoin- en cryptofondsen zien deze week $305 miljoen vertrekken

Social media zorgt voor PONKE’s ongekende stijging

De meme coin PONKE heeft onlangs een nieuwe all-time high bereikt van $0,67440, na een stijging van 70% in de afgelopen week. Dit vertegenwoordigt een duizelingwekkende stijging van 7.100% sinds het begin van dit jaar. Deze indrukwekkende prestatie plaatst PONKE op de zesde plaats van best presterende Solana meme coins, achter WIF, BONK, POPCAT, BOME en MEW.

PONKE kreeg snel populariteit op social media. De aantrekkelijke ontwerpen en humoristische memes trokken de aandacht van gebruikers, wat leidde tot een toename in handel en speculatie met de cryptocurrency. Een toestroom van investeerders, die snellen winsten wel zagen zitten, hielp de prijs van PONKE naar ongekende hoogten te stuwen.

Advertisement

Analyse van crypto-analisten: memecoins kunnen gevaarlijk zijn

Verschillende crypto-analisten hebben hun mening gegeven over de recente rally van PONKE. Prominente crypto-trader Bluntz merkte op dat de memecoin een bullish structuur vertoont na het doorbreken van een opwaarts kanaal. Hij wees erop dat de bovenste grens van het kanaal nu als ondersteuningsniveau fungeert, wat wijst op mogelijke verdere stijgingen. “Veel meme charts vertonen nu structuren die we eerder zagen bij SOL shitcoins die 100x stegen,” aldus Bluntz.

Ondanks de hype blijft het de vraag of PONKE zijn rally kan volhouden, gezien de aard van memecoins die vaak voortkomen uit memes of virale trends op het internet. Jonas Dovydaitis, mede-oprichter en CEO van PAiT, waarschuwde dat het evalueren van de risico’s van memecoins een andere benadering vereist dan meer gevestigde cryptocurrencies. Veelal berust de waarde van deze soort cryptomunten namelijk op niet veel meer dan pure speculatie. Een echte fundamentele analyse op de traditionele manier heeft dan weinig zin.

“Terwijl traditionele cryptocurrencies meestal specifieke problemen oplossen, en zo waarde toevoegen, halen meme coins hun waarde uit hype, aandacht en het netwerk effect dat dit creëert. Voorspellen welke meme coin viraal gaat, is vergelijkbaar met het raden van de volgende virale video,” legde Dovydaitis uit aan BeInCrypto.

Toch erkende Dovydaitis de aantrekkingskracht van memecoins, die hoge beloningen kunnen bieden voor degenen die bereid zijn hun volatiele aard voorzichtig te navigeren. Hij merkte op dat investeerders meestal een aangepast risicoprofiel hebben bij het omgaan met memecoins, waarbij ze vaak kleinere bedragen investeren om mogelijke verliezen te minimaliseren terwijl ze maximale winsten nastreven. Zo nu en dan pakt zo’n investering buitengewoon goed uit, maar het risico blijft enorm.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie