Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Solana-memecoin drama: oprichter verdient miljoenen door rug pull

Solana-memecoin drama: oprichter verdient miljoenen door rug pull

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De crypto wereld is weer opgeschud door een nieuwe ontwikkeling: de oprichter van de op  Solana (SOL) gebaseerde memecoin Neiro (NEIRO) heeft een winst van meer dan $5 miljoen gemaakt na met een inzet van slechts een paar honderd dollar. Deze gebeurtenis heeft niet alleen de aandacht getrokken van crypto liefhebbers, maar ook vragen opgeroepen over de legitimiteit van de trade. Zo gaan er geruchten dat er sprake moet zijn geweest van een zogeheten ‘rug pull’.

Nederlanders ontvangen gratis crypto die in enkele maanden 3.133% steeg
Nederlanders ontvangen gratis crypto die in enkele maanden 3.133% steeg

Ontwikkelaar Neiro maakt miljoenenwinst

De ontwikkelaar van Neiro heeft een krankzinnig rendement van maar liefst 5.169 keer op zijn initiële investering van slechts 3 SOL (ongeveer $550) gegenereerd. Volgens gegevens van Lookonchain verkocht de ontwikkelaar 68 miljoen Neiro-tokens voor 15.511 SOL, met een gerealiseerde winst van 15.508 SOL. Bovendien stuurde de ontwikkelaar 10 miljoen Neiro-tokens naar een zogenaamde “dead wallet”, wat een potentiële winst van $1,8 miljoen opleverde.

Even later bleek dat de oprichter nog meer tokens had verkocht, waarmee zijn totale winst boven de $5 miljoen uit zou komen.

Een groot deel van de tokenvoorraad werd verkocht en de rest naar een niet-toegankelijke wallet werd verplaatst, en volgens experts wijst dit gedrag op een mogelijke rug pull. Dit is een exit scam waarbij insiders een groot deel van hun tokenbezit verkopen en het project verlaten, waardoor investeerders met waardeloze tokens achterblijven. En aangezien het hier gaat om de oprichter van NEIRO, is dat uiteraard extra verdacht.

Advertisement

Shiba Inu hondje genaamd Neiro

De gekte rondom Neiro kwam op gang toen de eigenaar van het originele hondje achter de dogecoin meme, Kabuso, op X bekendmaakte dat er een nieuwe Shiba Inu hond is gehaald. De naam van het nieuwe hondje is Neiro. Vrijwel direct schoot er een enorme hoeveelheid NEIRO tokens uit de grond, waaronder bovenstaande. In totaal zagen de op Neiro-gebaseerde memecoins een handelsvolume van meer dan $340 miljoen.

De eingenaar van Neiro (het daadwerkelijke hondje) heeft op X al gereageerd op de controverse en maakte bekend op geen enkele manier verbonden te zijn aan de cryptoprojecten.

“Ik zie veel tokens die gerelateerd zijn aan Kabosu en Neiro. Ter verduidelijking, ik onderschrijf geen enkel cryptoproject, behalve @ownthedog $dog omdat zij eigenaar zijn van de originele Doge-foto en IP. Ze zetten zich in om elke dag alleen maar goed te doen, liefdadigheidswerk en de Doge-cultuur.”

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Advertentie