Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Solana ETF lijkt ver weg & experts zijn pessimistisch

Solana ETF’s lijken nog niet populair onder investeerders

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is wanneer de spannende solana ETF-beslissing mogelijk valt

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Na de komst van Bitcoin en Ethereum ETF’s, kijken veel beleggers naar Solana als mogelijke volgende crypto in dit lijstje. Maar Solana (SOL) Exchange Traded Funds (ETFs) zullen volgens het hoofd investeringsonderzoek bij cryptobank Sygnum, Katalin Tischhauser, geen grote vraag zien onder de Amerikaanse investeerders.

Grayscale en SOL ETF’s

Tischhauser vertelde aan Cointelegraph dat een ‘minuscule hoeveelheid’ investeerders naar de Grayscale Solana Trust (GSOL) vraagt. Dit is te zien aan de hoeveelheid privé-beheerde solana van Grayscale. Dit duidt op een zwakke vraag naar solana beursproducten onder de Amerikaanse vermogensbeheerders.

Volgens cijfers van Grayscale bedragen de Assets Under Management (AUM) van GSOL minder dan $70 miljoen. Ter vergelijking benoemt Tisschhauser de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die bijna $30 miljard bevatte voordat het fonds werd omgezet naar een ETF in januari.

Tischhauser liet weten:

‘Het kleine beheerde vermogen weerspiegelt de relatieve naamsbekendheid van Solana in verhouding met Bitcoin. De hoge premie duidt op enige vraag, maar is niet het soort vraag dat een aanzienlijke impact op de markt zal hebben.’

Met ‘enige vraag’ worden de aandelen van GSOL bedoeld die verhandeld worden tegen een ongebruikelijk hoge premie ten opzichte van de Net Asset Value (NAV), meer dan 7x sinds 15 augustus. NAV is een maatstaf voor de onderliggende waarde van solana per aandeel in het fonds.

Als we kijken naar de AUM is BlackRock de grootste ETF beheerder, maar ze hebben geen plannen om een Solana ETF te lanceren. Zo liet Robert Mitchnick, hoofd digitale activa van BlackRock, tijdens de Bitcoin 2024 conferentie weten dat er sprake is van ‘zeer weinig belangstelling’ vanuit haar klantenbestand.

Zo vervolgde Tischhauser:

‘Kleine uitgevers kunnen meer geld verdienen dan ze uitgeven door deze producten te lanceren en uit te voeren, maar het zal niet belangrijk zijn voor de cryptomarkt, het zal niet spannend zijn.’

Te weinig belangstelling voor Solana ETFs

De kans op een Solana ETF in de Verenigde Staten is erg klein. Naast dat er te weinig institutionele interesse is in dergelijke beursverhandelde producten voor Solana zijn er ook juridische struikelblokken voor SOL ETFs mee te maken krijgen.

Ondanks dat de SEC Solana recentelijk van de niet-geregistreerde effectenlijst heeft gehaald, is het reguleringsbeleid nog te onvoorspelbaar. De kans dat de Amerikaanse SEC een SOL ETF goed gaat keuren, is daarom erg klein.  Aan de andere kant, een Solana ETF kan wel een mooi voorbeeld bieden voor andere altcoins, zoals Cardano en Dogecoin. Voordat dit kan gebeuren, moeten we eerst afwachten op een grote verschuiving in de manier waarop crypto in de Verenigde Staten wordt gereguleerd.

Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen. Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Bekijken & gratis bitcoin pakken

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Advertentie