Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Solana eindelijk uit de brand? Sinds februari al geen uitval meer

La red Solana repunta tras tocar fondo por la caída del FTX

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Solana is de afgelopen paar jaar enorm hard gegroeid, maar dat ging helaas niet zonder kinderziektes. Het netwerk is met name in 2022 relatief vaak uitgevallen. Hierdoor bedacht de crypto-community de meme ‘Solana is down’. Maar 2023 ziet er sinds februari anders uit voor de blockchain.

Toncoin netwerk crasht opnieuw: memecoin zorgt voor chaos
Toncoin netwerk crasht opnieuw: memecoin zorgt voor chaos

Solana netwerk had veel storingen

In 2022 kampte het met verschillende grote storingen, die veelal minimaal een paar uur duurden. Hierdoor lagen delen van het netwerk plat, of het netwerk zelfs helemaal. Solana Foundation-CEO en -medeoprichter Anayolo Yakovenko klaagde nog openlijk over de koppigheid van het netwerk.

Ook in februari van 2023 liep de blockchain vast toen er per ongeluk een fork van het mainnet ontstond. Een fork houdt in dat het netwerk zichzelf opsplitst in twee blockchains. Om verdere problemen te voorkomen stapten validators over op een soort veilige modus totdat de problemen opgelost waren.

Helaas was het ook nadat het netwerk weer goed werkte nog niet duidelijk wat het probleem precies was. De community was er behoorlijk klaar mee. Zo noemde een topman van boekhoudbedrijf Ernst & Young Solana nog een ‘lifestyle-vriendelijke blockchain’. Het project verdiende hierdoor de meme ‘Solana is down’.

Advertisement

Solana draait weer als een zonnetje

Maar inmiddels lijkt het netwerk weer naar behoren te werken, zo schrijft de Solana Foundation in een prestatierapport voor de maand juli. Sinds afgelopen februari is er namelijk al geen enkele uitval meer geweest.

Wel benadrukte de organisatie in een e-mail aan Decrypt dat de huidige prestaties geen garantie zijn voor een toekomst zonder haperingen. De problemen van de afgelopen tijd horen bij het laten groeien van een schaalbaar netwerk, vindt Dan Albert, directeur bij de Solana Foundation.

Ook benadrukt de organisatie in het rapport dat het een manier heeft gevonden om het netwerk ‘orden van grootte goedkoper’ te maken in het gebruik via ‘state compression’. 100 miljoen NFT’s minten zou met deze nieuwe methode maar 50 SOL (momenteel 1138 euro) kosten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie