Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Solana bereikt mijlpaal: voor het eerst meer omzet dan Ethereum

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana activiteit neemt toe door memecoins, volgt de koers?

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Ethereum (ETH) is al jaren de meestgebruikte blockchain voor smart contracts. Dat is niet alleen te zien aan het enorme formaat van het ecosysteem, maar ook aan de transactiekosten die het netwerk opstrijkt. Toch is de Solana (SOL) blockchain steeds meer een geduchte concurrent van Ethereum. Vorige week haalde Solana voor het eerst meer op dan Ethereum.

Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door

Solana overtreft Ethereum

Op sociale mediaplatform X schrijft BlockWorks Research-analist Dan Smith dat Solana op zondag 5,5 miljoen dollar aan transactiecommissies heeft binnengeharkt. Dat is het grootste bedrag sinds 3 maanden.

58% daarvan was afkomstig van MEV-tips (een beschermingsmechanisme tegen aanvallers van het netwerk). 37% was van transacties met een hoge prioriteit, waarvoor hogere transactiekosten gelden. De commissies vonden hun oorsprong in de handelsactiviteit op de op Solana gebouwde decentrale exchanges (DEX’en).

Het meest bijzondere is dat Solana voor het eerst ooit meer transactiekosten heeft binnengehaald dan Ethereum. Vorige week ging het voor Solana om 25 miljoen dollar, terwijl Ethereum bleef steken op 21 miljoen dollar.

De layer-2-netwerken van Ethereum verwerkten gisteren ongeveer 2,5 miljoen dollar. Solana deed het dus niet alleen beter dan Ethereum, maar zelfs beter dan Ethereum en deze op Ethereum gebouwde blockchains tegelijkertijd. Smith benadrukt dat je deze transactiekosten eigenlijk niet moet meetellen, want

Toch is duidelijk dat het erom spant, want Ethereum heeft volgens CryptoSlam de afgelopen 30 dagen bijna 30,9 miljoen dollar verwerkt, terwijl Solana 20,9 miljoen dollar in rekening heeft gebracht. Niet iedere dag is voor Solana dus even gunstig als de andere dag.

Advertentie

Solana netwerk sterk, solana koers sterk

Het is niet de eerste keer dat Solana in het nieuws is omdat het netwerk al een tijd erg sterk is. Ten opzichte van vorig jaar zijn de verrekende transactiekosten flink gestegen. Er wordt al een aantal maanden gesproken over een ‘flippening’ van Ethereum door Solana, namelijk op het vlak van transactie-inkomsten. Dit is nu wat er is gebeurd.

Bovendien is de altcoin populair bij institutionele investeerders, die hopen erop dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) na bitcoin en ethereum ook spot-ETF’s voor solana goed zal keuren.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Bitcoin- en ethereum-ETF's zien kapitaalinstroom exploderen
Bitcoin- en ethereum-ETF’s zien kapitaalinstroom exploderen
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Advertentie