Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Solana activiteit neemt toe door memecoins, volgt de koers?

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana activiteit neemt toe door memecoins, volgt de koers?

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

De huidige bullmarkt is voor weinig cryptocurrencies zo gunstig geweest als voor solana (SOL), waarvan de koers sinds de bodem al met bijna 2.400% is gestegen. Sinds afgelopen maart gebeurt er desalniettemin vrij weinig met de koers, maar voor de blockchain zelf geldt iets totaal anders. Aan de stijging van het transactieaantal lijkt geen einde te komen.

Baas van Telegram gaat overstag, toch meer censuur voor criminelen
Baas van Telegram gaat overstag, toch meer censuur voor criminelen

Solana netwerk hard gegroeid door memecoins

Dat blijkt uit on-chain data van The Block. Het gemiddelde aantal transacties dat niet verbonden is met stemmingen op de blockchain is tot 16 juli gestegen tot bijna 47 miljoen stuks. De afgelopen paar dagen is de waarde gekrompen tot ongeveer 45 miljoen transacties, maar nog steeds betreft het een grote toename ten opzichte van afgelopen maart. Toen lag de waarde nog rond de 25 miljoen stuks.

Het transactieaantal is op dit moment het meest vergelijkbaar met die van januari 2022, toen de markt nog maar net begonnen was met wat zou resulteren in een zware bearmarkt. Ook het Solana netwerk had hier flink onder te lijden door de blootstelling van het nu failliete FTX aan Solana, maar dat gebeurde pas aan het eind van de bearmarkt.

Opvallend genoeg staan de koers en het transactieaantal op dit moment allebei rond hetzelfde punt als in februari van 2022. Eerder dit jaar was dat juist niet het geval; toen steeg solana’s koers juist harder dan het aantal transacties.

Minstens zo gunstig is dat het aantal actieve walletadressen al sinds oktober gestaag aan het stijgen is. Alleen in 2021 zag deze maatstaf twee korte pieken die hoger waren dan nu. Dat zou kunnen suggereren dat het netwerk meer doet dan spamtransacties (al dan niet van bots) verwerken. Ook zal de memecoin-hype een belangrijke factor zijn, want Solana is voor memecoins populairder dan ooit.

Advertisement

Solana weer klaar voor nieuwe stijging?

Naast de enorme aantallen memecoins heeft Solana ook de wind in de zeilen doordat Render Network (RENDER) heeft aangekondigd over te stappen naar deze layer-1-blockchain. Volgens de bedenkers is Solana aantrekkelijk dankzij de lage transactiekosten en de hoge doorvoersnelheden.

De solana koers doet vooralsnog niet zoveel, die staat nog steeds rond de 170 Amerikaanse dollar. Je zou misschien denken dat de stijging van het afgelopen jaar afbreuk heeft gedaan aan het potentieel, maar macro-investeerder Raoul Pal lijkt daar niet van overtuigd te zijn. Vorig jaar ging hij uit van een koersdoel van tussen de 500 en 1.000 dollar.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie