Erik Juffermans Erik Juffermans
2 min. leestijd

SOL koers heeft het moeilijk, maar netwerk floreert

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana kan $200 bereiken deze maand, zegt hedgefonds oprichter

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Op moment van schrijven probeert de solana (SOL) koers met moeite boven het niveau van $140 te blijven. De kans op een diepere correctie is ook aanwezig in het scenario van een wijdere crypto dip. Maar fundamenteel ziet het er voor Solana een stuk rooskleuriger uit. Wat is de situatie, en wat kunnen we verwachten van de solana koers?

Trump’s crypto-project onder vuur: experts bezorgd over transparantie
Trump's crypto-project onder vuur: experts bezorgd over transparantie

Solana draait op volle toeren

On-chain data zien dat het Solana netwerk op volle toeren draait. De totale waarde van activa (TVL) op Solana bereikte recent het niveau van de BNB Chain. De TVL van Solana bedraagt momenteel ongeveer $4,36 miljard. Dat van de BNB Chain $4,45 miljard.

Ondanks het feit dat de crypto koersen niet om over naar huis te schrijven zijn de afgelopen weken neemt de activiteit op het Solana netwerk gestaag toe. Steeds meer gebruikers maken gebruik van Solana en deze investeren meer kapitaal in het netwerk. Liquid staking platformen zoals Jito, met $1,6 miljard aan kapitaal, en Marinade en Kamino, elk met bijna $1,1 miljard, toonden de afgelopen week een forse groei in gebruikers en kapitaal.

Ook het aantal gebruikers van DApps op Solana zit in de lift. DApps zijn decentrale applicaties die worden gebruikt op blockchain netwerken. Het aantal actieve DApps gebruikers op Solana steeg met 19 procent in de afgelopen week. DApps op Ethereum, BNB Chain en Polygon zagen in tegenstelling juist een afname in actieve gebruikers.

Het volume van Solana DApps bereikte $703 miljoen, een stijging van 12 procent ten opzichte van vorige week. De DeFi-platform Raydium presteerde bijzonder goed met 1,71 miljoen actieve adressen vorige week. Dit is een stijging van 39 procent.

Wat kunnen we verwachten van de SOL koers?

Fundamenteel ziet het er dus heel erg goed uit voor Solana. Zeker omdat concurrenten achterblijven. Maar waarom stelt de SOL koers dan teleur? Schommelingen in de crypto markt worden vaak beïnvloed door bredere economische omstandigheden en het bredere sentiment onder investeerders. Dit geldt dus ook voor Solana. ‘Fundamentals’ zijn helaas niet de enige factor die bijdragen aan het presteren van de koers.

Op lange termijn zijn deze signalen echter zeer optimistisch. Lange termijn bezitter van SOL hoeven zich daarom weinig zorgen te maken. Crypto is en blijft volatiel, en vaak zijn prijsschommelingen of teleurstellende koersen een afleiding van waar het uiteindelijk om gaat: de fundamentele kwaliteiten.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie