Vorige week kampten sommige solana (SOL) houders met een enorme hack. Meer dan 7.000 wallets werden leeggetrokken met een snelheid van zo’n 20 wallets per seconde. Het probleem bleek te liggen bij de Slope Wallet. Het bedrijf biedt de hackers nu een ultimatum en een beloning.
Premie voor Solana hackers
Op Twitter roept de walletprovider de hackers op om de gestolen activa terug te geven, in ruil voor 10% van de tokens als premie. Wel vereist Slope dat de hackers binnen 48 uur het gestolen bedrag terugbetalen. De 48 uur zijn inmiddels verstreken, maar de gestolen SOL zijn echter nog niet teruggestuurd. Dat betekent waarschijnlijk dat het bedrijf nu juridische stappen gaat nemen. Het wallet-adres waar de tokens op gestort moesten worden laat nog steeds een saldo van nagenoeg nul zien, en ook op Twitter is niets nieuws te lezen. Het ligt dus voor de hand dat het op een rechtszaak zal uitmonden.
Hackers – please see below for our bounty offer in return for the safe return of our users' assets.
Wallet address: DyQ96GwjkHkGSzYEB4NaPk2NxsXyRTMNHKJQd3fziABf pic.twitter.com/pePeWfaB7m
— Slope (@slope_finance) August 5, 2022
Slope werkt ook samen met de politie en met TRM Labs, een vooraanstaand blockchain-analysebedrijf. De prioriteit is om de fondsen van gebruikers weer terug te krijgen.
Helaas is echter het bedrag nog steeds niet teruggestuurd, en volgens één Twitteraar bestaat er een grote kans dat dat ook niet gaat gebeuren. Crypto biedt volgens hem de mogelijkheid om anoniem geld wit te wassen, al vragen de meeste (gecentraliseerde) handelsplatformen hedendaags om identificatie.
Crypto hacks zijn populair
De afgelopen tijd waren we getuige van een recordaantal hacks. Ondanks de harde waardedalingen maakten hackers zich maar liefst 30% meer coins eigen ten opzichte van vorig jaar. Het hacken van ‘bridges’ tussen blockchains blijkt erg populair te zijn momenteel. In één van de grootste hacks werd onlangs nog 200 miljoen dollar aan waarde gestolen, en dat was er slechts één van velen.
Noord-Korea maakt er zelfs bijna een sport van, door de ontwikkeling van kernwapens te financieren met gestolen tokens. Noord-Koreaanse staatshackers vinden hiervoor zelfs werk bij westerse bedrijven.