Ivo Melchers Ivo Melchers
4 min. leestijd

Shiba inu steeg al 25.000.000% – wie houdt deze crypto nog tegen?

Shiba Inu (SHIB) is al met 25 miljoen procent gestegen, maar wil meer

Shiba Inu-SHIB
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba inu steeg al 25.000.000% - wie houdt deze crypto nog tegen?

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Shiba Inu (SHIB) heeft met zijn opmars een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenisboeken van de cryptowereld. De memecoin is gelanceerd als een parodie op Dogecoin (DOGE), maar wist zich in de vorige bullmarkt in een mum van tijd tot de directe concurrentie van de Dogecoin uit te stijgen.

Sinds de oprichting in 2020 is de prijs van SHIB al met een ongekende 25 miljoen procent gestegen, wat het een van de best presterende cryptomunten aller tijden maakt.  Met het oog op de komende bullmarkt lijkt SHIB klaar om opnieuw te schitteren en zijn dominante positie in de memecoin-sector verder te versterken.

Als je nu een account aanmaakt bij de Nederlandse crypto broker Anycoin Direct, mag je jezelf gratis en voor niets eigenaar van de populaire memecoin noemen. Anycoin Direct geeft momenteel namelijk alle nieuwe gebruikers 500.000 SHIB gratis.

SHIB: van grap naar gevestigde crypto

Shiba Inu werd in augustus 2020, vlak voordat de destijds crypto-bullmarkt losbrak, in het leven geroepen door een anonieme oprichter genaamd ‘Ryoshi’. SHIB werd gelanceerd als een ‘Dogecoin killer’ en heeft net als Dogecoin hetzelfde Shiba Ina-hondenras als mascotte en symbool.

Hoewel SHIB zichzelf al vanaf de oprichting een Dogecoin killer noemde, is het begonnen als een grap. Het project had geen serieuze technische innovaties of unieke use-cases toen het werd gelanceerd, maar leunde simpelweg op de humor en meme-cultuur binnen de cryptogemeenschap.

In 2021 beleefde dogecoin, dat al in 2013 werd gelanceerd, een ongekende heropleving die grotendeels geworteld was in de steun van Elon Musk. SHIB boodt een nieuwe memecoin voor investeerders die met dogecoin de boot hadden gemisten. Mede dankzij een actieve en toegewijde community, bekend als de ‘SHIB Army’, steeg de munt met miljoenen procenten in waarde en werd het een van de best presterende crypto van het jaar.

Inmiddels is SHIB niet meer weg te denken uit het cryptolandschap. De hondenmunt heeft zich steevast genesteld in de top 20 cryptomunten, zelfs gedurende de hardnekkige bearmarkt van 2022. Dit toont aan dat SHIB niet langer slechts een hype is, maar een blijvende kracht in de cryptowereld.

De afgelopen jaren heeft SHIB grote stappen gezet om zijn imago als memecoin van zich af te schudden. Zo lanceerde het in 2021 zijn eigen decentrale cryptobeurs (DEX) genaamd ShibaSwap. Een ander belangrijk initiatief is Shibarium, een layer-2 schaaloplossing, die vorig jaar is gelanceerd op het Ethereum (ETH) netwerk. Het fungeert als fundering voor het Shiba Inu ecosysteem, die ook de komende jaren aan de weg zal blijven timmeren om zo een steeds serieuzere rol in de cryptowereld aan te nemen.

Klaar voor nieuwe bullmarkt: Anycoin Direct geeft 500.000 SHIB

SHIB heeft zich in de vorige bullmarkt zonder enige duidelijke utility op verrassende wijze opgewerkt tot een van de grote namen in de cryptomarkt. Hoewel de digitale munt destijds vooral bekend stond om zijn speculatieve karakter, is het de afgelopen jaren hard bezig geweest om een echt waardevol ecosysteem te ontwikkelen. Deze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, wat duidelijk zichtbaar is in de koersontwikkelingen.

SHIB heeft keer op keer laten zien dat het onverwacht kan opduiken en de aandacht van de markt kan trekken. Wat de toekomst in de volgende bullmarkt zal brengen, is natuurlijk onzeker, maar met het gratis SHIB-aanbod van Anycoin Direct mis je in ieder geval niet de boot.

Anycoin Direct heeft namelijk een tijdelijke actie waarbij nieuwe gebruikers maar liefst 500.000 SHIB helemaal gratis in ontvangst mogen nemen.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je registreren bij Anycoin Direct, het verificatieproces volledig doorlopen en tenminste één succesvolle order plaatsen.

Pak 500.000 SHIB gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Advertentie