Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Shiba Inu haalt grote crypto mijlpaal, wanneer schiet de koers omhoog?

Shiba Inu’s Shibarum haalt grote mijlpaal, volgt de koers?

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu haalt grote crypto mijlpaal, wanneer schiet de koers omhoog?

Foto: Suwan Banjongpian/Shutterstock

Cryptomunt shiba inu (SHIB) probeert de afgelopen jaren zijn imago als memecoin van zich af te schudden, wat een flink karwei is. Zijn vorig jaar gelanceerde Ethereum (ETH) schalingsnetwerk Shibarium is een van de manieren waarop het project een serieuzere rol wil spelen in de cryptomarkt, en het heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt.

Met onder andere Shibarium zal Shiba Inu de komende bullmarkt op een veelzijdigere manier ingaan, wat perspectief biedt op een nieuwe koersexplosie. Bij de Nederlandse crypto broker BLOX kun je je hierop voorbereiden door 10 euro aan gratis crypto te claimen. Meld je aan, gebruik de vouchercode INSIDERS bij registratie en koop gratis voor 10 euro aan SHIB of een van de vele andere beschikbare munten.

Shibarium nadert 420 miljoen transacties

Shiba Inu werd in augustus 2020 als grap gelanceerd, maar ontwikkelde zich al snel tot een speelse concurrent van Dogecoin (DOGE) nadat de munt met miljoenen procenten in waarde steeg. Hoewel het project nog steeds als een memecoin wordt beschouwd, is Shiba Inu tegenwoordig veel meer dan dat.

Shiba Inu’s Shibarium onderstreept dit maar al te goed. Deze extra blockchainlaag vormt de basis om een volwaardig Shiba Inu ecosysteem uit de grond te stampen, met allerlei verschillende toepassingen zoals decentralized finance (DeFi), blockchaingaming en non-fungible tokens (NFT’s).

De activiteit op Shibarium groeit gestaag sinds zijn lancering en heeft afgelopen woensdag een grote mijlpaal bereikt. Het netwerk telt meer dan 6,5 miljoen transactieblokken en staat op het punt om een totaal van 420 miljoen verwerkte transacties te evenaren.

De ontwikkelaars van Shiba Inu zitten sinds de lancering van Shibarium allesbehalve stil. Zo werd recentelijk een nieuw burnmechanisme geïntroduceerd waarmee een deel van de transactiekosten op het Shibarium netwerk op de digitale brandstapel wordt gegooid. Als gevolg wordt het aanbod van SHIB over tijd verkleind, wat de koers mogelijk ten goede kan komen.

Des te meer transacties er plaatsvinden, des te meer SHIB wordt vernietigd. Wat dat betreft is het een zeer bemoedigende ontwikkeling dat bijna 420 miljoen transacties zijn verwerkt.

SHIB koers blijft achter

Hoewel Shiba Inu grote vooruitgang lijkt te boeken in zijn streven om een plekje te veroveren in de wereld van Web3, heeft de SHIB koers het al geruime tijd opvallend zwaar.

De hondenmunt is hierin echter zeker niet de enige. Terwijl bitcoin (BTC) zijn bullmarkt al maanden in de wacht heeft gezet, hebben de meeste altcoins hun explosieve opmars nog niet eens ingezet.

SHIB heeft in deze cyclus al enkele indrukwekkende rally’s doorgemaakt, wat hoop geeft op een nieuwe, spectaculaire bullmarkt zoals in 2021. Hoewel er geen garanties zijn, biedt het unieke welkomstcadeau van BLOX je de kans om in ieder geval niet achter te blijven. Meld je nu aan, gebruik de vouchercode INSIDERS, en ontvang 10 euro gratis waarmee je SHIB of een van de vele andere cryptomunten kunt kopen.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie