Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Shiba Inu gaat vlammen tijdens altseason, zegt ontwikkelaar

Solana-SOL Shiba Inu-SHIB
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
ChatGPT voorspelt zonnige periode SHIB & Nederlanders krijgen gratis crypto

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Terwijl vele analisten zich focussen op de bewegingen van bitcoin (BTC), vindt een bekende ontwikkelaar van het team achter de altcoin Shiba Inu (SHIB) dat de ogen juist gericht zouden moeten zijn op de altcoins. Een altcoin season zou namelijk aanstaande zijn en Shiba Inu zal hierin mogelijk een belangrijke drijfveer zijn.

5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis
5 crypto op Bitvavo die het beter doen dan bitcoin & jij krijgt ze gratis

Layer-2 project Shibarium

Eerder deze week liet de marketing leider van Shiba Inu, Lucie, haar licht schijnen op een aanstaande altcoin season. Deze periode, waarin altcoins beter presteren dan bitcoin, is volgens haar een fantastische kans voor het project Shibarium en het zogenoemde ShibArmy.

Shibarium is een Layer 2-project van Shiba Inu. Wat inhoudt dat het een tweede laag boven op de huidige blockchain legt, waarin specifieke functies zijn ontwikkeld. In dit geval zorgt deze laag voor lagere transactiekosten en daadwerkelijke decentralisatie van transacties.

Lucie is zelf erg groot voorstander van deze Layer-2 ontwikkelingen, omdat de mogelijkheden en het bijkomend enthousiasme ervoor kan zorgen dat het de verdere groei en innovatie van Shibarium zal aanmoedigen.

Advertisement

Meer handelsvolume en liquiditeit in de altcoin markt

Het project kan volgens Lucie een belangrijke drijfveer zijn achter een aanstaande altcoin season, door de grote voordelen technologische verbeteringen die het met zich meebrengt. Doordat tijdens een altcoin season meer geld vanuit bitcoin naar de overige coins stroomt, zal het Shibarium protocol ook door een breder publiek gebruikt gaan worden. Daarnaast verwacht Lucie dat het zogenoemde ShibArmy (de trouwe volgelingen van Shibu Inu) ook zullen zorgen voor meer zichtbaarheid van de Shibarium tokens.

Een ander bijkomend voordeel van een altcoin season is dat er een toename in het handelsvolume en de liquiditeit ontstaat. Meer handelsvolume betekent namelijk ook dat er meer liquiditeit in de markt zit, wat er weer voor zorgt dat het handelen in Shibarium tokens gemakkelijker wordt.

Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden

Belangrijke indicatie voor een aanstaande altcoin season

Om erachter te komen of er een altcoin season aan komt, houdt Lucie een belangrijke indicator in de gaten. Zij noemt als belangrijke indicator, die wijst op een aanstaande altcoin season, de interesse van investeerders in bitcoin en het optimisme daaromheen wanneer zich een stijgende lijn voor de munt begint af te tekenen.

Na een periode waarin investeerders winsten hebben behaald, verkopen zij namelijk een deel van hun bitcoins. Zo verzekeren zij zichzelf voor een deel van de winst. Vervolgens zoeken ze naar het volgende winstgevende project en komen ze al snel uit bij altcoins. Wanneer er voldoende aandacht naar deze munten gaat, start meestal een altcoin season.  

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie