Foto: rafapress/Shutterstock
Ripple en MoneyGram hebben hun samenwerkingsovereenkomst nu officieel beëindigd. Dat kondigt het cryptocurrency-bedrijf in een blogartikel op 8 maart aan.
De twee bedrijven sloten in juni 2019 een overeenkomst. Als onderdeel van de deal ontving MoneyGram XRP dat naar verluidt gebruikt zou worden voor grensoverschrijdende overboekingen. Echter verkocht MoneyGram elke keer onmiddellijk alle XRP die het bedrijf ontving.
MoneyGram distantieerde zich van Ripple kort nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanklacht tegen Ripple indiende. Ripple wordt beschuldigd van de illegale verkoop van ongeregistreerde effecten met XRP.
In het persbericht meldt Ripple dat het bedrijf “toegewijd is om de relatie in de toekomst opnieuw te bekijken.” Ripple CEO Brad Garlinghouse zegt het volgende erover op Twitter:
While the lack of a crypto reg framework has needlessly muddied the waters for U.S. businesses & consumers, there’s no denying what Ripple and MGI have achieved together. Billions of dollars have been sent and settled across borders through ODL w/ XRP. 2/2
— Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) March 8, 2021
“Hoewel het ontbreken van een crypto-regelgevingskader de wateren voor Amerikaanse bedrijven en consumenten nodeloos heeft vertroebeld, valt niet te ontkennen wat Ripple en MoneyGram samen hebben bereikt. Miljarden dollars zijn via ODL met XRP over grenzen heen gestuurd.”
MoneyGram ontkende eerder echter überhaupt XRP te gebruiken. Ripple diende onlangs zijn verweer in bij de rechtbank. Ook Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen, die beide beschuldigd van het plegen van fraude door de SEC, dienden onlangs hun verweren in.
MoneyGram werd onlangs zelf ook aangeklaagd omtrent XRP. Investeerders van MoneyGram zijn van mening dat zij misleid zijn doordat het bedrijf nooit bekend had gemaakt dat XRP effecten zijn of kunnen zijn.