Foto: rafapress/Shutterstock
Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse overboekingsdienstverlener MoneyGram geen gebruik meer maakt van Ripple’s On-Demand Liquidty (ODL) oplossing. Dit betekent echter niet dat dit het einde is van de samenwerking tussen de twee, aldus de algemene manager van RippleNet, Asheesh Birla.
MoneyGram is een redelijk grote speler op de overboekingsmarkt. In 2020 investeerde Ripple $50 miljoen in het bedrijf waarvoor het 10% van de aandelen kreeg en de twee de samenwerking aangingen. Ripple zit nu echter in een rechtszaak verwikkeld en dus is het gebruik van XRP (XRP) voor overboekingen een lastige kwestie geworden. Lees hier meer over deze rechtszaak.
Waar veel exchanges XRP al (tijdelijk) verwijderden, bleef MoneyGram aanvankelijk nog gebruikmaken van de altcoin. Daar kwam gister echter verandering in. In een aankondiging voor Q4 2020 maakte het bedrijf bekend geen gebruik meer te zullen maken van Ripple:
“Vanwege de onzekerheid over hun lopende geschillen met de SEC, heeft het bedrijf de handel op het Ripple-platform opgeschort.”
Dit betekent echter niet het einde van de samenwerking. Birla laat op Twitter namelijk weten dat de meerjarige deal tussen de twee bedrijven nog steeds intact is:
“In 2019 tekenden we een *meerjarige* deal met MGI, die nog steeds volledig van kracht is. Ze hebben het gebruik van ODL tijdelijk opgeschort – om voor de hand liggende redenen – op dit moment onzekerheid over de regelgeving.”
In 2019 we signed a *multi-year* deal with MGI, still fully in place. They’ve temporarily suspended using ODL — for obvious reasons – regulatory uncertainty at this time. As a public company headquartered in the US, they have to err on the conservative side. 1/3
— Asheesh Birla (@ashgoblue) February 22, 2021
Volgens Birla zei de CEO van MoneyGram: “We pauzeren de activiteiten alleen maar voor [een] overvloed aan voorzichtigheid … en niet andere zorgen erover. We hebben een geweldige relatie gehad met Ripple en het zou geweldig zijn om met hen samen te blijven werken.”