Foto: Paparacy/Shutterstock
Monica Long werd deze week benoemd tot de nieuwe president van Ripple, het bedrijf dat achter de XRP token zit. Overigens markeert dit niet het begin van de carrière van Long bij Ripple, want ze begon in 2013 al bij het bedrijf. Destijds begon ze als hoofd van de communicatie-afdeling.
Ripple president
Door de jaren heen bewees de positie van president bij Ripple een lastige, want zowel Brad Garlinghouse als Chris Larsen konden de druk niet langer aan. De promotie van Long komt volgens haarzelf op een goed moment voor het bedrijf. “Het is mijn taak om het bedrijf te blijven schalen. […] We hebben vele winters overleefd en in het geval van deze komen we uit een jaar van recordgroei op zakelijk en klantgebied,” aldus een optimistische Long.
Over half my professional career has been in crypto – and more importantly, at @Ripple. I’m incredibly honored and ready to hit the ground running as President. Thank you @bgarlinghouse and @chrislarsensf for the opportunity of a lifetime! https://t.co/7gXZJZwLNN
— Monica Long (@MonicaLongSF) January 27, 2023
In dit klimaat wil Long vooral het team laten blijven groeien. Dat is op zich een bijzondere doelstelling, omdat veel crypto-bedrijven de afgelopen periode juist mensen moesten laten gaan. Verder noemt Long het presidentschap van Ripple de kans van haar leven.
Long kwam bij Ripple op het moment dat het bedrijf nog slechts 10 werknemers had. Ze stond aan het front van de ontwikkeling van het bedrijf. Met name de On-Demand Liquidity oplossing is iets waar zij veel aan gewerkt heeft. Dit wordt ook wel gezien als het vlaggenschip van de productlijn van Ripple.
60 procent van het XRP volume
Het afgelopen jaar ging ongeveer 60 procent van het volume van RippleNet door ODL. Ripple lanceerde dit product in 2018 en dat blijkt achteraf een fantastische zet te zijn. Het project drijft op dit moment echt op dat onderdeel van de technologie.
Ripple is de laatste periode echter wat minder positief in het nieuws. Meestal horen we iets over het project inzake de rechtszaak die tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) loopt. De financiële toezichthouder van de Verenigde Staten is van mening dat Ripple een illegale effectenuitgifte deed met de openbare verkoop van XRP.