Tim Kamp Tim Kamp
10/06/2024 13:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2024 11:48

Rapper Iggy Azalea: MOTHER memecoin gaat nieuw hoofdstuk in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
iggy-azalea-crypto-pump-dump

Foto: Shutterstock/Jacob giampa

Rapper Iggy Azalea heeft onlangs haar eigen crypto gelanceerd, genaamd de MOTHER token, op de Solana blockchain. Deze lancering heeft veel aandacht getrokken en voor een aanzienlijke handelsvraag gezorgd, waarbij de waarde van de token na de lancering explosief steeg. Nu komt de artiest met een innoverende aankondiging: de token kan namelijk binnenkort ingezet worden voor betalingen van telefoons.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

MOTHER-token binnenkort te gebruiken als betaalmiddel

De munt kan spoedig gebruikt worden om te betalen voor telefoons en diensten van het geplande telecombedrijf van de Australische rapper. De token, die nog niet eens een maand bestaansrecht kent, is zo een van de weinige celebrity coins met een echte users case.

De MOTHER token maakte een indrukwekkende start door binnen enkele uren na de lancering 230 keer in over de kop te gaan. De token bereikte zo een marktkapitalisatie van meer dan $100 miljoen binnen enkele dagen. Dit beïnvloedde duidelijk de potentie van beroemdheden om invloed uit te oefenen op de cryptomarkt.

Tijdens de aankondiging van de merchandisewinkel van Iggy Azalea werd de nieuwste ontwikkeling ook gelijk benadrukt. Het zou gaan om een herlancering, laat de vrouwelijke rapper op X (voorheen Twitter) weten.

“Morgen herlanceer ik eindelijk het telecommunicatiebedrijf dat ik mede heb opgericht en kun je telefoons kopen, of maand-tot-maand mobiele abonnementen met behulp van $MOTHER of Solana.”

Daarbij liet zij ook gelijk weten dat de hele marketingcampagne snel volgt. “Eind deze week” kunnen we daar mee van verwachten, vervolgde ze op X.

Advertentie

Crypto’s van beroemdheden niet altijd een succes

Rapper Iggy Azalea is een van de weinige beroemdheden die kan zeggen dat haar token meer op een succes lijkt dan een gefaald project. Meerdere wereldwijde sterren deden een poging om te profiteren van de crypto-industrie, maar faalde binnen enkele dagen tot weken.

Een week na de lancering van verschillende celebrity-crypto’s, waaronder die van Caitlyn Jenner, hebben de meeste tokens een aanzienlijke waardedaling ondergaan. De token van Jenner kende een daling van 79 procent. Rapper Rich the Kid deed dat met 66 procent. Ook influencer Andrew Tate mengt zich in alle chaos rondom de cryptomarkt.

Tot slot waren het zeker niet de minst populaire mannen die hun cryptocarrière in een nachtkaars zagen uitgaan. Floyd Mayweather en Trippie Red zagen hun token met meer dan 90 procent kelderen. Verre weg van het succes van Iggy Azalea dus, die voor alsnog een van de weinige is die een goed uitgedacht cryptoplan heeft.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight
Bitcoin daalt, maar deze 3 altcoins boeken indrukwekkende winsten
Advertentie