Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2024 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2024 10:55

Rapper Iggy Azalea lanceert nieuwe crypto, maar niet zonder problemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
iggy-azalea-crypto-pump-dump

Foto: Shutterstock/Jacob giampa

De recente lancering van rapper Iggy Azalea’s nieuwe memecoin, Mother Iggy (MOTHER), is niet zonder problemen verlopen. Het project is vrijwel direct omstreden door beschuldigingen van “huge insider activity.” Volgens blockchain-analyseplatform Bubblemaps heeft een insider op 29 mei ongeveer 10% van de totale tokenvoorraad verkocht, wat heeft geleid tot aanzienlijke marktverstoring en zorgen over de betrouwbaarheid van de munt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Opvallende activiteit bij lancering MOTHER

Bubblemaps ontdekte dat een insider, die opereert onder het account “JEET,” meer dan 109 miljoen MOTHER-tokens heeft gekocht. Vervolgens heeft deze insider de meeste van deze tokens weer verkocht, wat tonnen aan winst opleverde.

Reactie van Iggy Azalea

Op 29 mei reageerde Iggy Azalea op de bevindingen van Bubblemaps. Ze verklaarde dat ze geen controle heeft over wat gebruikers doen met hun ontvangen tokens en uitte haar tegenstand tegen het “dumpen van coins.” Volgens haar maakt dit het moeilijker om haar doel te bereiken, namelijk het creëren van een munt die daadwerkelijk deel uitmaakt van de popcultuur.

Bubblemaps meldde in een reeks berichten op X dat meer dan 20% van de totale voorraad MOTHER-tokens door insiders werd gekocht direct van het lanceringsteam. Tegen de tijd dat het bericht werd geplaatst, was al voor meer dan $2 miljoen aan tokens verkocht. De analisten beweerden dat de JEET-eigenaar 109 miljoen MOTHER-tokens had ontvangen, wat neerkomt op 10% van de totale voorraad.

Advertentie

Pump & dump?

De ophef rond MOTHER zorgt voor grote twijfels over de transparantie en eerlijkheid van het proejct. Ondanks de verklaring van Azalea dat ze geen betrokkenheid had bij de verkooptransacties, blijft de controverse rond de token voortduren en roept het vragen op over de legitimiteit van dergelijke celebrity-endorsed cryptoprojecten. Het heeft hier en daar zeker wat weg van een ordinaire pump & dump.

In reactie op de situatie heeft Azalea verklaard dat zij geen verantwoordelijkheid kan dragen voor de acties van anderen met hun wallets. De lancering van memecoins door beroemdheden, hoewel een trend in de crypto wereld, lijkt vaak gepaard te gaan met de nodige controverse. Dit geval met de MOTHER-token van Iggy Azalea laat maar weer eens duidelijk zien dat potentiële investeerders grondig onderzoek zouden moeten doen en voorzichtig moeten zijn bij het betreden van de volatiele cryptomarkt.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie